Arkivfoto laksemerder.

Oppdrettsavgift kan redde kommune fra Robek-lista

Tidligere i høst det ble kjent at Salten-kommunen havnet på Robek-lista, som innebærer at myndighetene kontrollerer lån og langsiktige leieavtaler .Nå kan en millionavgift fra lakseoppdrett bidra til at kommunen kommer nærmere målet om å slippe ut av listen, melder NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bakgrunnen for redningen er at oppdretterne Wenberg Fiskeoppdrett i Fauske og Edelfarm i Saltdal.i Skjerstadfjorden har fått øke produksjonsvolumet med fem prosent.

– Økningen i produksjonen gir 150-200 tonn mer laks fordelt på to bedrifter som med dagens pris fører til en inntektsøkning på åtte millioner kroner, sier daglig leder Geir Wenberg i Salten Aqua, i ei pressemelding.

To av de åtte millionene vil gå tilbake til kommunene i form av avgifter. Dermed er det brått en million kroner mer i både Fauske og Saltdals kommunekasse.

– Denne millionen kan bidra til at vi får et regnskap i balanse for 2015. Det har vi ei målsetting om å få til, men den siste prognosen viste at vi har et merforbruk på ca. 6,5 millioner som må tas inn i løpet av årets siste tre måneder, sier ordfører Jørn Stene til NRK.