Daglig leder og grûnder Runar Alvestad. Foto: Alvestad Marin.

Oslo-selskap satser globalt innen akvakultur

Alvestad Marin AS doblet omsetningen på ett år og satser hardt innenfor akvakulturnæringen - I 2015 har vi fått konsentrert oss om salg, noe resultatet viser, sier daglig leder Runar Alvestad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utstyrsleverandøren Alvestad Marin AS er basert i Oslo og gikk fra en omsetning på 11,1 millioner i 2014 til 22 millioner i fjor.

Selskapet ble etablert i 2003 av gründer og daglig leder Runar Alvestad. Virksomheten ble til da man så potensialet i utvikling av tekniske og praktiske løsninger for å kunne opprettholde og videreutvikle oppdrettsbransjens konkurransedyktighet.

Nøkkeltall for 2014 & 2015 for Alvestad Marin AS.

Daglig leder Runar Alvestad begrunner omsetningsveksten som et resultat av utvikling/salg av nye produkter som "GasBuster", samt et generelt godt salg på deres produkter CompHatch klekkeri og KUBEhatch RAS.

- Vi er meget fornøyde med å ha doblet omsetningen i forhold til fjoråret. I både 2013 og 2014 hadde vi store produktutviklingskostnader, samt nedskrivninger av vårt datterselskap i Chile. I 2015 har vi fått konsentrert oss om salg, noe resultatet viser, forklarer han.

Ligger godt an

Driftsresultatet endte på 1,2 millioner i 2015, en økning fra - 513 000 i 2014.

Storaksjonær i selskapet er morselskapet Alvestad AS, som igjen er eid av Runar Alvestad, som ikke tok utbytte fra fjorårets regnskap.

Investeringer de har gjort iløpet av 2016 som kan påvirker regnskapet for 2016 er blant annet optimalisering av eksisterende produkter.

- Hvordan har salget gått så langt i år? 

- Omsetningen i år ligger på cirka 18 millioner hittil, og vi ligger godt an i forhold til målene våre, sier Alvestad til kyst.no.

Tilstede i Chile

Alvestad Marin har også fått etablert et datterselskap i Chile og hovedproduktene er godt etablert i alle de lakseproduserende landene.

Selskapet har to ansatte i Oslo, samt en ansatt i datterselskap i Puerto Montt, Chile.

Selskapets mål er å utvikle, produsere og markedsføre produkter og tjenester til akvakulturnæringen både på det norske og det internasjonale marked. Selskapet har lyktes i å patentere og kommersialisere unike løsninger til yngelproduksjon. De ble også nominert til Innovasjonsprisen under Aqua-Nor messen i Trondheim.