Pris og volum opp for Havfisk ASA

Havfisk omsatte for 270 millioner kroner i første kvartal 2016. Opp 23 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode i 2015. Driftsresultatet (EBIT) ble 65 millioner kroner, mot 59 i samme kvartal i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tallene gjenspeiler både økte priser og økt volum i kvartalet, sammenliknet med samme kvartal i fjor, ifølge en melding fra selskapet. Det har vært gode fangstrater på torsk og hyse i starten av året. Fangstvolum per driftsdøgn ble økt med 21 prosent sammenlignet med første kvartal i 2015, mens fangstverdien per driftsdøgn ble økt med 23 prosent i samme periode.

Det har vært høyere priser, endring i produktmiks og økte driftskostnader sammenlignet med samme kvartal i 2015. Økte driftskostnader er i hovedsak relatert til vedlikehold. I kvartalet har fem fartøy hatt verkstedsopphold, hvilket medførte en 10 prosent reduksjon i antall driftsdøgn i kvartalet.

Ordinær generalforsamling ble avholdt 8. april og det ble besluttet å utbetale 1,50 kroner per aksje i utbytte for 2015. Egenkapitalen i selskapet var på 1 028 millioner kroner ved utgangen av første kvartal, tilsvarende 39,4 prosent.