Prozero leverer beredskapsfartøy. Foto: Prozero.

Prozero leverer til København

ProZero International som bygger ProZero båter også for det Norske markedet har nå overlevert en ProZero 15m Multi Mission båt til Hovedstadens beredskap i København.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

"HBR 1" på havna i København. Foto: Prozero

Daglig leder i ProZero Norge Kjetil Nygård opplyser at dette er et design som kan tilpasses til de fleste oppdrag innen dykking, ROV, passasjerbefordring, spylebåt, lokasjonsbåt, båt til visningssentere osv. Tilpassing av dette designet er det bare kreativiteten som setter grenser, heter det i en pressemelding fra Prozero.

Fartøyet, som beredskapsenheten har kalt HBR 1, er en ProZero 15m Multi Mission båt fra Tuco Marine verft som ProZero-serien av raske arbeidsbåter, og er spesielt utviklet for de spesifikke behovene og kravene til hovedstadens beredskap. Hovedstadens beredskap informerer om skipet; "HBR1 er ervervet for å kunne løse en rekke svært spesifikke redningsoppgaver, i tillegg vil det selvfølgelig bli inkludert i det daglige beredskapet. I Øresund har vi blant annet flere bebodde som tidligere fikk utført redning og brannslukking fra åpne RIB båter. Det er ikke en optimal løsning, spesielt ikke i uvær.

Tekniske data:

  • Lengde: 14 meter
  • Bredde: 3,5 meter
  • Dybde: 90 cm
  • Fart: 29 knop
  • Maskin: 2 x Volvo Penta IPS 450
  • Bemanning: 2 beredskapsspesialister, 10 sittepassasjerer og 1 bårepasient i kabinen.
  • Brannslukking: Fast N25 Rosenbauer pumpe, fast vannkanon og storz uttak.

Flere havner i vårt område skifter karakter. I dag er det en helt annen og mer rekreasjonsbruk av havnene, inkludert etablering av husbåter, seiling med alle typer båter, landing med sjøfly og hendelser i og i nærheten av vannet, akkurat som havneområdene blir bygget med stor hastighet. HBR1 er et kraftig redningsfartøy som kan seile under alle værforhold i farvannet rundt vårt område.