Gå til innhold

Rantex Marine lanserer trådløst målesystem spesialtilpasset parasittbehandling

Rantex Marine. Illustrasjonsfoto.
Rantex Marine. Illustrasjonsfoto.

Rantex Marine lanserer MEOX xO2 og 4TxO2. - xO2 er et genuint trådløst målesystem spesialtilpasset parasittbehandling av oppdrettsfisk, ifølge bedriften.  

Målesondene er integrert i en målebøye som inneholder alt av elektronikk og annet nødvendig utstyr for måling og overføring av måleresultater trådløst.

Meox i sjø. Foto: Rantex Marine.
Meox i sjø. Foto: Rantex Marine.

Et typisk system består av 3 enkeltstående bøyer. Bøyene kommuniserer med hverandre trådløst, og sender ut måleresultatene via en egen wi-fi router. Måleresultatene kan så vises via en ordinær web-leser på telefon, i-pad, PC eller andre enheter som har nett-leser. Man trenger ikke å installere noe program eller app for å se måleresultatene, ta opp målinger eller skrive ut resultater etc. Systemet trenger IKKE internett dekning for å fungere.

Systemet er utviklet i samarbeid med brukere fra oppdrettsnæringen og det er spesielt lagt vekt på enkel vedlikehold, robust og enkel betjening. xO2 benytter derfor spesielle O2 målere med Fluorescens’ teknologi. Dette betyr at en ikke trenger å skifte noen membran eller andre slitedeler som andre optiske O2 sensorer. Bøyene er utstyrt med en kraftig oppladbar lithium batteripakke. Når bøyene ikke er i vannet kan de enkelt klipses fast i en holder som også fungerer som ladestasjon.

4TxO2 er en fire kanals vannprøvestasjon som henter opp vann fra 4 ulike valgbare plasseringer i merden. Som standard kommer den med integrert målesystem for O2 og temperatur. Vannet sirkulerer konstant slik at man hele tiden har tilgang på fersk vann på de fire tappekranene. Typisk anvendelse er uttak av vannprøver for analyse i forbindelse med tilsetting av kjemikalier, samt måling av styrke på tilsatt kjemikalier. Også dette systemet setter opp en web- side hvor man kan gå inn å se på måleresultater, ta opp målinger osv. Systemet trenger ikke internettdekning. Systemet er utviklet for bruk om bord i servicebåter og behandlingsflåter.

Rantex Marine har inngått en eksklusive avtale om salg og markedsføring av MEOX målesystemer. Rantex Marine leverer også luseskjørt, presenninger og oksygendiffusorer til blant annet parasittbehandling.

Har du en sak du
vil tipse oss om?