Steinar Bjørkelund, daglig leder i Ølve Industrier sier selskapet har travle tider med mye arbeid for havbruksnæringen. Foto: Håvard Sætrevik/Grenda Lokalavis.

Rekordomsetning og mye arbeid for liten utstyrsleverandør

Utstyrsleverandøren Ølve Industrier har inngått flere nye kontrakter for leveranser av utstyr til lakseslakteri- og foredlingsbedrifter, og daglig leder sier de aldri har hatt høyere omsetning. Slikt blir det nye arbeidsplasser av i den vesle bygda.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ølve Industrier har hendene fulle med flere store prosjekter fra selskapets base i Husavågen i bygda Ølve i Kvinnherad kommune.

- Vi opplever at det er stor aktivitet og at det skjer mye i bransjen. Ølve Industrier AS har største andel av leveranser til landbasert havbruksnæring og der ser vi stor etterspørsel. Det er også mange nye prosjekter i startgropen som vi er med å utvikle løsninger til, opplyser daglig leder Steinar Bjørkelund til Kyst.no.

Monterer på storslakteri

Kasselager hos Mrine Harvest Hjelmeland før oppstart. Montering 2017/2018. Foto: Ølve Industrier.

Selskapet har vært en av utstyrsleverandørene til Cermaq som bygger et nytt storslakteri i Steigen. Bjørkelund sier at de er i rute med dette arbeidet.

- Vi er godt i gang med montering av utstyr på stedet, og fremover kommer vi til å ha montører i Steigen stort sett hele tiden frem til oppstart.

Cermaqs slakteriavdeling skal være ferdig og igangkjørt i løpet av 2. kvartal 2018 og filetavdelingen har planlagt oppstart i første kvartal 2019.

Selskapet skal være leverandør på islager, transportskruer for is, isdoserere, transport og distribusjon av EPS-kasser og lokk til pakkegrader og filet, samt palleteringsløsning for ferdigpakket laks i EPS-kasser.

- Vi har jo i tillegg til leveransen til Cermaq, en stor levering til Lerøy Midt sitt nye lakseslakteri på Jøsnøya. Dette anlegget skal ha oppstart i samme periode som Cermaq. Her er BEWI vår kunde og vi skal levere utstyr for håndtering av emballasje til HOG og filetproduksjon, opplyser han videre.

Selskapet skal også i mars/april ha oppstart på nytt helautomatisk kasse- og lokklager hos Marine Harvest på Hjelmeland. Her er Vartdal Plastindustri deres kunde.

Rekordresultat 

Ølve-bedriften har økt omsetningen de siste tre årene, noe daglig leder er svært fornøyd med.

Steinar Bjørkelund, daglig leder gleder seg over at selskapet har mye arbeid. Foto: Håvard Sætrevik/Lokalavisen Grenda.

Utstyrsleverandøren økte omsetningen fra 19,8 millioner kroner i 2015 til 30,9 millioner kroner i 2016. Driftsresultatet i 2015 kom på -1 ,9 millioner, men økte til 479 043 kroner i 2016.

De foreløpige tallene for 2017 sier Bjørkelund ser ut til å ende på en omsetning på rundt 48 millioner, noe som er en markant oppgang fra året før.

– Vi har aldri hatt høyere omsetning enn 2017. Det er jo selvsagt bra, men vi må vokse gradvis, og ikke vokse over oss selv. Vi blir veldig fornøyde om vi i 2018 holder oss på samme nivå som i 2017, forteller han.

Flere kontrakter gir flere ansatte

- Vi har inngått flere nye kontrakter som skal leveres etter Cermaq og Lerøy. Blant annet skal Ølve Industrier levere utstyr for håndtering av isoporkasser ved Hav Line sitt slakteri i Hirtshals.

I løpet av 2017 fikk selskapet også fire nye medarbeidere og har nå totalt 25 ansatte.

Bjørkelund opplyser at det nå også jobbes med å oppgradere og utvide fasilitetene deres på Ølve.

-  Vi holder for tiden på med å utvide bygget med en utvidelse av kontor og administrasjonslokalene. Vi ser behov for større kantine, større garderobe og flere kontorer. Grunnarbeidet startet i forrige uke og vi håper på at arbeidet er ferdig i løpet av våren eller tidlig sommer.

Bjørkelund overtok som daglig leder av bedriften i mars i fjor da Thor Nerhus ønsket å tre til siden.

- Thor jobber nå som senioringeniør og er en av våre mest erfarne og kompetente ingeniører med lang erfaring fra bransjen, legger Bjørkelund til.'

  • Ølve Industrier AS har drevet med rustfritt stål og utstyr til næringsmiddelindustrien siden 1979.
  • Selskapet har 25 ansatte som driver med salg, konstruksjon, automasjon, produksjon og montering etter avtale med kunde.
  • I dag er største del av produksjonen rettet mot næringsmiddelindustrien innen lakseforedling.

Se flere bilder under. 

Montering av heis for isoporkasser hos Lerøy Midt, Jøsnøya. Montering 2018. Foto: Ølve Industrier.
Helautomatisk kasselager hos Nils Williksen AS. Montert 2016. Foto: Ølve Industrier.
Selger Svein Solheim (t.v), medeier Tor Heine Nerhus, medeier Arne Nerhus og daglig leder Steinar Bjørkelund. Foto: Håvard Sætrevik/Grenda Lokalavis.