Studentgruppen Artifish er europas beste studentbedrift med rensefisk-konseptet sitt, som skal sørge for en mer tilrettelagt appetitt hos lusespiserne. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Rensefisk-gründere gikk helt til topps i Europa

Studentbedriften Artifish SB ved NTNU Ålesund vant nylig NM for studentbedrifter med sitt konsept for å øke effektiviteten til rensefisk. Nå er studentbedriften også best i hele Europa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Studentgruppen Artifish vant nylig europamesterskap i studentbedrifter, med sitt prosjekt om å effektivisere rensefisken.

Simen Sæther, daglig leder i Artifish SB forteller til Kyst.no at de nå skal jobbe videre med idéen, og gjennomføre nok et pilotprosjekt.

- Vi skal nå vitenskapelig dokumentere opplæringseffekten av rensefisk. Vi er fortsatt en studentbedrift, men skal opprette et AS for bedriften i høst, fastslår han. 

Mer verdifull fisk

Sæther forteller at seieren deres har helt klar gitt dem mer lyst og motivasjon til å fortsette, og de gleder seg derfor stort til å sette konseptet ut i liv.

- Å øke opplæringseffekten med 125% var noe vi klarte å gjøre i det første pilotprosjektet vi gjennomførte i fjor høst. Så dette er fullt mulig. Dette vil gjøre fisken mer verdifull for oppdretterne, og det vil drastisk kunne senke lusepåkjenningen i merden.

Sæther sier avslutningsvis at de har stor tro på at dette er noe av løsningen på luseproblematikken, og håper på å stimulere til vekst i oppdrettsnæringen.