Gå til innhold
Annonse

Returnerer fra Skottland med bagasjen full av kunnskap

Martin Røed tar med seg mye erfaring fra Skottland til Norge. Foto av Martin Røed: Privat. Foto av Mowianlegg i Skottland: Pål Mugaas Jensen.
Martin Røed tar med seg mye erfaring fra Skottland til Norge. Foto av Martin Røed: Privat. Foto av Mowianlegg i Skottland: Pål Mugaas Jensen.

Martin Røed dro med enveisbillett til Skottland og fikk jobb hos Mowi. Etter tre år er han tilbake i Norge.

Annonse

- Martin har gjort inntrykk her, ikke minst på grunn av hans reise til Mowi Skottland, som var en enveisbillett til Edinburgh, forteller Mowi Skottland i sitt nyhetsbrev.  

De legger til at han etter tre dager klarte å overbevise dem om å gi han en jobb.

Røed har en grad i akvamedisin fra Universitetet i Bergen og er ifølge Mowi et verdifullt medlem av fiskehelse-teamet som har arbeidet på tvers i Skottland.

- For tre år siden dukket det en forvirret nordmann med en tom ryggsekk opp på dørstokken på kontoret til et stort oppdrettsselskap. Nå reiser jeg tilbake til Norge med mye livs- og arbeidserfaring i bagasjen.

- Et privilegium

Røed forteller videre at det har vært et privilegium å arbeide med kollegaene i Skottland og at han har lært masse av alle som har årevis med erfaring og som har omgitt han.

- Jeg kommer til å savne hver enkelt av dere, spesielt fiskehelseteamet og alle menneskene i Lewis og Harris, Uist og Barra og den øvre delen av den sydlige regionen, forteller han utdypende i nyhetsbrevet.

Videre forteller Mowi Skottland at deres tap vil gagne Norge hvor Røed skal jobbe hos Mowi Feed AS i Bergen. Der vil han ifølge nyhetsbrevet fokusere på å forbedre fiskehelse og robusthet gjennom fôr.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse