Amalie Sofie Skår trives i sommerjobben sin hos Austevoll Rensefisk. Foto: Ole Andreas Drønen.

Rognkjekseventyret

Austevoll Rensefisk har nå fått på plass en helt ny hall for å øke kapasiteten på det stadig voksende anlegget. Hygiene og hyppige kontroller står i fokus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I det nedlagte lakseslakteriet i Torangsvåg på Hundvåkøy, har Austevoll Rensefisk nylig kommet seg inn i enda en ny hall for å kunne produsere nok rensefisk til å dekke etterspørselen fra laksenæringen. Selskapet har siden 2016 drevet med kommersiell produksjon av rognkjeks.

Austevoll Rensefisk tilbyr vaksinert rensefisk i størrelser som typisk ligger mellom 20-50 gram til ulike lakseoppdrettere i havgapet. For selskapet i Torangsvåg er det hovedsaklig Lerøy og Blom Fiskeoppdrett som er de største kundene.

Norsk Fiskeoppdrett blir møtt av daglig leder Leif Gøran Skår som først viser frem den nye kantinen deres, før han kler opp undertegnede i en doktor-lignende hvit frakk og beskyttelse slik at det ikke skal bli noe forurensing inne i anlegget. Prosedyrene før man skal inn i et rensefiskanlegg er tilsynelatende veldig likt som før et kirurgisk inngrep på et hvilket som helst sykehus. Hygienen er ekstremt viktig her.

Les hele historien i NF nr 6 og se bildegalleri under.