Anne Berit Aker Hansen i NNN under årskonferansen til Sjømat Norge. Foto. Therese Soltveit.

Ser flere muligheter for økt verdiskaping i sjømat

Sjømat Norge årsmøte: Anne Berit Aker Hansen i NNN sier de har et hårete mål om økt verdiskapning og øke bearbeidingsgraden innenlands.- Vi må utnytte hele fisken, og dette mener vi er et realistisk mål, mener hun.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nestleder Anne Berit Aker Hansen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) forteller at for å lykkes med økt verdiskaping, må Norge ha en havbruks- og fiskeripolitikk som ivaretar hele næringskjeden fra hav til bord, under Sjømat Norges årskonferanse i Ålesund. 

- Industrien på land må få jevnere tilgang til råstoff, som gir trygghet til produktutvikling, nye markeder og investeringer. Samtidig som det kan gi helårsarbeidsplasser. Vi må utnytte hele fisken, og dette mener vi er et realistisk mål, legger hun til. 

Hun mener Norge må ha en bærekraftig oppdrettsnæring, og at arbeidet for å få det må intensiveres ytterligere.

Et annet viktig arbeid sier Hansen er å øke kompetansen i næringen.

- For å få full effekt, må det satses på kompetanse i alle områder i bedriften. Blant annet er kompetanseheving og godt samarbeid med utdanningsinstitusjoner svært viktig. Oppdrettsselskapene må investere i de ansatte og de man rekrutterer, fastslår Hansen.