Gå til innhold
Annonse
Kristin Langeland (36) blir ny kommunikasjonsdirektør og Henrik Wiedswang Horjen (32) ny kommunikasjonssjef i Sjømat Norge. Foto: Sjømat Norge
Kristin Langeland (36) blir ny kommunikasjonsdirektør og Henrik Wiedswang Horjen (32) ny kommunikasjonssjef i Sjømat Norge. Foto: Sjømat Norge

Kristin Langeland (36) blir ny kommunikasjonsdirektør og Henrik Wiedswang Horjen (32) ny kommunikasjonssjef i Sjømat Norge.

Annonse

Begge får kontorsted i Oslo, og vil sammen med Øyvind Haram bidra til at Sjømat Norge får en styrket kommunikasjonsstab, melder Sjømat Norge i en pressemelding. 

- Vi er svært fornøyd med de to nyansettelsene. Dette er dyktige og erfarne kommunikasjonsfolk som vil bidra til å løfte vår organisasjon ytterligere, sier adm. dir. i Sjømat Norge Geir Ove Ystmark.

Organisasjonen har siden nyttår jaktet på en erstatter etter Are Kvistad, som nylig har sluttet i Sjømat Norge. Kristin Langeland er opprinnelig utdannet jurist, men har bred erfaring fra kommunikasjonsbransjen. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjons- og myndighetskontakt hos Wiersholm og har før den tid blant annet jobbet hos NHO Service, Burson-Marsteller, DNB og Civita, og har bred erfaring innenfor kommunikasjon.

- Fiskeri- og havbruk er i mine øyne landets mest spennende næring. Jeg gleder meg til å jobbe for å sikre gode og konkurransedyktige rammevilkår for medlemsbedriftene, samt vise frem sjømatnæringens mange viktige bidrag til verdiskapningen i Norge, sier Langeland

Ny kommunikasjonssjef

I tillegg til Langeland har Sjømat Norge valgt å styrke kommunikasjonsarbeidet med å etablere en ny stilling.

Henrik Wiedswang Horjen (32) blir ny kommunikasjonssjef, og har allsidig bakgrunn som journalist. Han kommer fra kommunikasjonsbyrået Geelmuydeen Kiese (GK) og har tidligere jobbet i Aftenposten, VG, Budstikka og Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no

Henrik Widswang Horjen har blant annet jobbet som journalist i Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no. Foto: Sjømat Norge
Henrik Widswang Horjen har blant annet jobbet som journalist i Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no. Foto: Sjømat Norge

- Jeg har hatt enormt lærerike år i GK, men da jeg fikk muligheten til å jobbe med en av Norges viktigste fremtidsnæringer var det helt umulig å si nei.

Horjen har i flere år vært sterkt engasjert i fiskeri og havbruk, og sier han ser frem til å jobbe enda tettere med å kommunisere på næringens vegne.

- For meg er det spennende å jobbe for å sikre større aksept og legitimitet til den viktige jobben som gjøres med å mette en voksende verden med sunn mat, påpeker Horjen.

Både Langeland og Horjen tiltrer 1. juli 2019 og skal ha kontorsted i Oslo. Dette er en del av Sjømat Norges arbeid for å styrke hovedkontoret i Oslo. Begge vil jobbe tett sammen med Øyvind Haram, og ansettelsene innebærer en betydelig styrking av kommunikasjonsstaben i Sjømat Norge.

Inntil Langeland er på plass i stillingen vil Øyvind Haram være konstituert som kommunikasjonsdirektør.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse