Harald Tronstad er regiondirektør i Kystverket

Sjømatutfordringen som ingen snakker om

Torsdag 3. mars møtes aktører fra sjømatnæringen i Midt-Norge, eksperter innen logistikk og bærekraft og politikere for å drøfte en lite omtalt utfordring: Hvordan sikre landets største vekstnæring tilstrekkelig transportkapasitet i fremtiden?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mens det politiske fokuset ensidig rettes mot havbruksnæringens hovedfiende i dag, lakselusa, diskuteres fremtidens kanskje største trussel mot vekst i sjømatnæringen i forbausende liten grad: Hvordan skal vi få fraktet all sjømaten til markedet

I dag eksporterer Norge 36 millioner sjømatmåltider. I 2050 kan tallet ha vokst til 192 millioner måltider. Hver eneste dag. Volumveksten i sjømatnæringen går allerede raskere enn utbyggingen av vegnettet

– Bæreevnen er allerede passert flere steder, konstaterer regiondirektør Roar Melum i Norsk Lastebileierforbund i Trøndelag.

Han er blant støttespillerne til det midtnorske initiativet til å teste ut eksport av fersk sjømat til Europa med båt. Torsdag 3. mars presenterer direktøren for den internasjonale transportøren Bluewater Shipping, Carsten Steffensen, tall og seilingsplaner på konferansen Blå mat – grønn logistikk i Rørvik.  Hit kommer også representanter for sjømatnæringen, eksperter på logistikk, miljøorganisasjonen Bellona og politikere for å diskutere hvordan man kan sikre sjømatnæringen tilstrekkelig transportkapasitet i fremtiden.

Påmeldingsfrist er 25. februar: http://skreifestivalen.no/program/blagronnlogistikk/