Diana Isabel Mendes dos Santos (28) er inne i første måned som trainee i Polar Quality AS. Foto: Polar Quality

Skal lære om norsk lakseeksport

Diana flyttet til Norge for 13 år siden. Etter å ha studert og jobbet med dyreliv i Australia, Sør-Afrika og Norge har hun nå rettet blikket mot norsk sjømat. Hun skal lære om internasjonalt salg og lakseeksport gjennom trainee-ordningen til Polar Quality AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra hvalsafari til lakseeksport

Diana Isabel Mendes dos Santos (28) er inne i første måned som trainee i Polar Quality AS. Hun er født og oppvokst i Lisboa, Portugal, hvor familien drev egen cafe. I 2007 flyttet hele familien til Lillehammer, hvor Diana fortsatte skolegangen sin. Etter videregående reiste Diana til Australia for å studere. Her tok hun en bachelor i marin biologi, en bachelor i zoologi og en mastergrad i naturforvaltning. Etter utdanningen var det vanskelig å finne en jobb som passet i Australia, og Diana stod ved et veiskille:

- Jeg fikk to jobbtilbud på denne tiden. Det stod mellom å jobbe med neshornsafari i Sør-Afrika eller med hvalsafari i Andenes. Jeg valgte Andenes, og er veldig fornøyd med at jeg tok det valget, forteller Diana.

Gjennom sin jobb som safariguide på Andenes traff hun kjæresten Thomas Knudsen, og de bestemte seg for å flytte sammen til Bodø. Etter å ha jobbet om lag et år som avdelingsleder på restaurant fikk hun høre om trainee-ordningen til Polar Quality, og bestemte seg for å søke. I dag er hun inne i sin første av 18 måneder som trainee i eksportselskapet.

- Jeg tror at det å selge norsk laks til resten av verden gjør at vi kan fremheve- og bygge på tradisjonsrike matkulturer. Vi blir en del av noe større, og det synes jeg er veldig spennende, sier Diana.

God erfaring med trainee-ordning

Trainee-ordningen til Polar Quality er designet for å lære deltakerne om næringen, eksport og salg. De første månedene består av mye backoffice-arbeid, før de får jobbe med kundekontakt. Etter 18 måneder avsluttes trainee-perioden, og dersom arbeidsgiver og arbeidstaker er fornøyd med utviklingen kan begge parter begynne å snakke om en fast ansettelse.

- Vi har flere ansatte som begynte hos oss som trainee. Deltakerne i ordningen får tett oppfølging og god opplæring innen kundekontakt, internasjonalt salg, kontrakter og andre viktige funksjoner som et eksportselskap har, utdyper Robert Johansen, adm. dir. i Polar Quality AS.

Hele arbeidsstokken er nå på 11 personer, hvorav tre av de faste ansatte startet som traineer. Selskapet er lokalisert sentralt i Bodø, hvor de har hatt kontorer siden oppstart i 2002.

- Diana har gjort et godt førsteinntrykk, og vi ser frem til å jobbe med henne, avslutter Robert Johansen.