Innsatsleder Remi Anbakk i Region Rana i Nordland politidistrikt. Foto: Politiet

Søker fortsatt etter savnet 32-åring

Politiet vil evaluere om søket skal avsluttes i slutten av januar. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

32-år gamle Paul Arne Seim er fortsatt savnet etter at en av Lovundlaks sine båter kantret.

Remi Anbakk er ansatt i politiet ved Mo i Rana politistasjon. Han er til daglig ansatt som innsatsleder og er innsatsleder for dette oppdraget.

Anbakk forteller til Kyst.no hva som er status i saken, og hva som skjedde den dagen det gikk galt for to Lovundlaks-ansatte.

Tre typer søk

Fredag 29 november velter båten med de to om bord, en blir plukket opp etter ca. 2-2,5 timer, den andre blir savnet. Det blir satt i gang en leteaksjon.

Mange båter deltar og det søkes på land. Etter 24 timer uten funn av person, avgjør politimesteren i Nordland at aksjonen går over til det vi i politiet kaller SEAO, søk etter antatt omkommet. Denne avgjørelsen blir tatt ut fra de forhold og opplysninger man har i hver enkelt sak.

Anbakk forteller at de så startet planleggingen og de kontaktet aktører som kan være til hjelp i slike aksjoner. Det blir også kjørt utstyr fra Aberdeen og opp til Helgeland.

- Torsdag 6 desember starter vi opp med tre typer søk. Det blir ut fra innhentet data foretatt land og strandsøk på nærliggende øyer og holmer. Det blir med en mindre båt satt i gang søk med avansert utstyr scanning av grunne områder i et definert området. Det blir satt i gang et side skann med et større fartøy (utstyret fra Aberdeen). Her blir det skannet havbunnen i et større området og på dyp ned til 250 meter, forteller innsatslederen til Kyst.no.

Strand og landsøk

Det blir i dagene før dette også avsøkt områder på land.

Anbakk sier videre at Politiet har daglig kontakt med pårørende og informerer dem om hva som skjer, hvordan de tenker og hvordan de leter.

- I starten av uke 50 blir søkene under vann avsluttet uten funn. Mellom 25 og 30 punkter som blir funnet "interessante" ved skanning blir undersøkt med ROV og filmet og tatt bilder av, ifølge Anbakk. 

Han sier at det så ble besluttet at de går over i en ny fase med overvåkning av området.

- Det vil si at vi ukentlig sender ut personell fra Røde Kors som foretar strand og landsøk. Dette er tenkt å evalueres i slutten av januar-20. Har vi ikke funnet noe da vil vi ta en avgjørelse på om søket skal avsluttes, forteller innsatslederen avslutningsvis.