Gå til innhold
Annonse

Spørreundersøkelse skal gi ny kunnskap om rensefisk

Mattilsynets kampanje på rensefisk skal gi mer kunnskap om hvordan det står til med velferden og sørge for at holdet av rensefisk er innenfor rammene av det som er lovlig. Foto: Ole Andreas Drønen
Mattilsynets kampanje på rensefisk skal gi mer kunnskap om hvordan det står til med velferden og sørge for at holdet av rensefisk er innenfor rammene av det som er lovlig. Foto: Ole Andreas Drønen

I disse dager sender Mattilsynet ut en spørreundersøkelse som skal bidra til ny og viktig kunnskap om hvordan rensefisken har det i merd og hva som eventuelt kan gjøres for å bedre velferden til fisken.

Annonse

Det er ansatte på den enkelte lokalitet som skal svare på undersøkelsen.

- Vi ønsker at alle som har eller har hatt rensefisk svarer på undersøkelsen, sier leder for tilsynsprosjektet Hulda Bysheim i Mattilsynet.  

Mattilsynets kampanje på rensefisk skal gi mer kunnskap om hvordan det står til med velferden og sørge for at holdet av rensefisk er innenfor rammene av det som er lovlig. Selve tilsynene i forbindelse med kampanjen er ferdig, men spørreundersøkelsen er en del av den samme kampanjen.

Ønsker svar fra alle

Bysheim sier at mange har svart på undersøkelsen allerede. -Vi er glade for responsen og mange positive kommentarer, særlig siden den er såpass omfattende.

Hun forsikrer at selv om ikke alle kategoriene i undersøkelsen passer helt til den enkeltes drift, så er det fullt mulig å utdype i kommentarfelt.

Mattilsynet håper at alle lokalitetene og settefiskanleggene med rensefisk svarer, slik at undersøkelsen kan gi god  innsikt i hvordan rensefisken har det i oppdrettsanlegg, og hva som eventuelt kan gjøres for å bedre velferden.

Svarene er anonyme og vil bli bearbeidet av NTNU Samfunnsforskning.

Alle tjener på mer kunnskap

Mattilsynet er opptatt av at mer eksakt kunnskap er en vinn-vinn situasjon for både forvaltning og næring, og ikke minst for rensefisken:

- Til tross for at det er mange utfordringer med rensefisk, vet vi også at utviklingen på området går lynraskt. Det kommer stadig nye og innovative løsninger. Disse er viktige å få frem. Gode løsninger kan komme hele næringen til gode, sier Bysheim

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse