Gå til innhold
Annonse
Foto: Steen-Hansen
Foto: Steen-Hansen

Etter flere mannsaldre med produksjon på Ulsmåg (siden 1947), skjer der nå store endringer hos Steen-Hansen. Ny fabrikk bygges på Hylkje i Åsane – med utstyr og kapasitet tilpasset et krevende og økende marked.

Annonse

- Vi har lenge sett at vi måtte gjøre noe. Bygningsmassen er gammel og vanskelig å bygge om, og tomten er lang og smal. Økende etterspørsel og et utvidet produktsortiment sender oss på flyttefot til Åsane, sier midlertidig daglig leder og COO i Steen-Hansen, Ulrik Ulriksen.

Destinasjon Åsane

Steen-Hansen bygger nå ny fabrikk fra grunnen av på Hylkje i Åsane, med topp moderne produksjonsutstyr og stor kapasitet.

- Den nye fabrikken vil bli en av de mest moderne i Europa innen produksjon av spesialiserte malingsprodukter og antigroemidler for havbruksnæringen. Vi vil skape ca. 30 industriarbeidsplasser på Hylkje, i en nullutslippsfabrikk – sier fabrikksjef Stig Fagerlid.

Foto: Steen Hansen
Foto: Steen Hansen

Som i dag, vil alle produkter være vannbaserte – med fokus på kobberreduserte og i økende grad kobberfrie produkter. Og returordningen for brukt transportemballasje (IBC’er) vil også bli modernisert i den nye fabrikken.

- Vi har tro på Vestlandet som episenter for havbruksteknologi, og vi har et ansvar for å hjelpe næringen med fiskevelferd i rene/ groefrie oppdrettsnøter. Derfor satser vi nå om lag 100 millioner kroner på den nye fabrikken, der et avansert laboratorium for produktutvikling og testing av produkter vil være helt sentralt – avslutter Ulrik Ulriksen.

Steen-Hansen har hele verden som marked for sine anti-groe produkter for havbruksnæringen. I tillegg produseres spesialmaling for veimerking, brannbeskyttelse og veggplater ( Mestermaling og avdelingen for malingsproduksjon til privatmarkedet ble solgt til Flügger i 2011).

Den nye fabrikken vil ha en kapasitet på om lag 20 millioner liter – og være klar for testproduksjon høsten 2021, med regulær oppstart våren 2022.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse