Gå til innhold
Annonse
Gründeren i Stingray Esben Beck er fornøyd med resultatet selv om har ikke komt på første plass. Foto: Stingray.
Gründeren i Stingray Esben Beck er fornøyd med resultatet selv om har ikke komt på første plass. Foto: Stingray.

Esben Beck ble nominert til European Inventor Award som den eneste norsk opfinner, men kom dessverre ikke på første plass. 

Annonse

I går, 20. juni var det utdeling av presisjetunge premien European Inventor Awards i Vien. Esben Beck, gründeren bak Stingray og luselaser-teknologi, var en av de tre nominerte i kategorien «små og mellomstore bedrifter».

Stor anerkjennelse å være med

Bekk vant dessverre ikke prisen, som gikk til nederlanske oppfinneren Rik Breur og hans selskap Material Innovation Centre med teknologien “marine antifouling fibre wrap”.

- Bare det å være en av tre nominerte til prisutdelingen har vært en stor anerkjennelse. Begivenheten er viktig for alle oss som jobber i Stingray, selv om vi ikke fikk med førsteplassen hjem, forteller Esben Beck om prisutdelingen i en pressemelding.

Det er det europeiske patentverket, EPO, som hedrer oppfinnere som gjennom innovasjon forbedrer liv, fremmer teknologi og skaper arbeidsplasser. Arrangementet ble kringkastet live på nett fra den østerrikske hovedstaden. Ifølge presemeldingen var ansatte i Stingray samlet for å overvære seremonien direkte, og ikke minst juble for egen finalist som var med helt fram til målstreken.

- Dette var en historisk dag for både seslkapet og oppfinner Esben Beck. Den fantastiske utviklingen er vi sammen om og oppnåelsen er et resultat av mange års hardt arbeid fra alle som er med i team Stingray, sier daglig leder John Arne Breivik.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse