Daglig leder i AqKva, Vidar Onarheim, synes at det er spesielt kjekt å ha så mange repsesentanter fra oppdrettsselskaper som deltakere på konferansen. Avbildet rensefiskkonferanse i 2016. Foto: AqKva AS.

Stor interesse for rensefisk

Rensefiskkonferansen avholdes på Stord 6. juni, og i år er det hele 150 påmeldte forteller Vidar Onarheim, daglig leder i Aqkva AS til Kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

AqKva As er teknisk arrangør for årets Rensefiskkonferanse. Her vil det holdes foredrag om blant annet vaksineutvikling og helseutfordringer hos rensefisk, svømmekapasitet hos rognkjeks og berggylt, og den generelle statusen på lakselus hittil i år, i tillegg vil slike pionerer innenfor laksenæringen som Mowi og Lerøy dele sine erfaringer med produksjon av rensefisk. 

Populært blant oppdrettere

Onarheim forteller til Kyst.no at det er rekordmange påmeldte til årets konferanse.

- Det er 150 repsesentanter fra næringen som er meldt på konferansen i år. Spesielt kjekt er det å se at det er en svært stor andel som kommer fra de ulike oppdrettsfirmaene rundt om i det ganske land – over 70 % er representanter fra oppdrettsselskaper.

Mattilsynet, Fiskeridirektoratet, Sjømat Norge, Veterinærinstittuttet og Havforskningsinstituttet er også blant deltakere på konferansen, noen av dem holder i tillegg foredrag i år.

Konferansen arrangeres fjerde gang på rad, og er ifølge Onarheim rettet mot alle som jobber med rensefisk – fra oppdrettere til brukere innen forskning og forvaltning.

- Næringen har stort behov for faglig påfyll og oppdatering om siste nytt innenfor oppdrett av rensefisk. Som «rensefiskguru» Erlend Waatevik kan fortelle utgjør rensefisk-næringen nå nesten 1,3 milliard i omsetning, sier Onarheim.

Waatevik skal være på konferansen 6. juni med foredraget «Tilgang på oppdrettet rensefisk i 2019».