Gå til innhold
Annonse
Selskapet har fått en stor kontrakt med Australis Mar i Chile. Her er CEO Klaus Hoseth i Stranda Prolog. Foto: Stranda Prolog.
Selskapet har fått en stor kontrakt med Australis Mar i Chile. Her er CEO Klaus Hoseth i Stranda Prolog. Foto: Stranda Prolog.

Stranda Prolog skal levere utstyr for nærmere 100 millioner kroner til det chilenske oppdrettsselskapet Australis Mar.

Annonse

- Kontrakten er et gjennombrudd for bedriftens satsing på eksport og ny teknologi, forteller selskapet i en pressemelding.

Kontrakten omfatter ifølge selskapet råstoffhåndtering til Australis Mar sin nye fabrikk i Puerto Natales, langt sør i Chile.

- Deler av anlegget skal settes i drift allerede om et år. Rundt årsskiftet 2020/2021 skal fabrikken være fullt operativ, skriver de.

Tiår med satsing

Selskapet skriver også at de blant annet skal levere pumpeløsning fra sjø til fabrikk, HeliXir Ultrafresh prekondisjoneringstank, bløggeavdeling med HeliX bufferlager, flere store HeliX Superkjøletanker, sentralvakuum, samt et stort vann og energisparesystem. Hele mottaket skal ifølge selskapet styres med styringssystemet StraQS.

- Dette er et gjennombrudd for vår teknologi sier CEO i Stranda Prolog Klaus Hoseth.

Han legger til at selskapet i flere tiår har satset på systemer for bedre fiskevelferd, bedre råstoffkvalitet og mer miljøvennlig produksjon.

- Australis Mar likte vårt engasjement og fokus. Det gjorde at vi fikk god dialog og kom dypere og dypere inn i prosjektet, forteller han videre.

Moderne anlegg

Fabrikken i Puerto Natales ligger ifølge selskapet i naturskjønne omgivelser langt sør i Chile, i et område som kalles Patagonia.   

- Australis Mar har et sterkt «grønt» fokus, med vannsparing, energisparing og fiskevelferd som sentrale satsningsområder, forteller selskapet.

De legger til at fabrikken blir ledende på en rekke områder, og at den kapasitetsmessig vil være på høyde med de største og mest moderne anleggene i Norge.

- Alt utstyret i Stranda Prolog sin leveranse skal bygges i Kristiansund og sendes med stykkgodsbåt via godsterminalen på Høgset i tre forsendelser, forklarer de.

Vokser

Det dreier seg ifølge selskapet om store mengder: Seks HeliX-tanker, hver på størrelse med et bolighus, i tillegg til 30-40 kontainere med annet utstyr.

- Kontrakten utgjør ca 50 årsverk for Stranda Prolog, og bedriften er i vekst. Da vi flyttet til Kristiansund fra Averøy i 2015 hadde den 23 medarbeidere. I løpet av 2019 er det ventet at tallet vil passere 100, skriver selskapet avslutningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse