Ole-Eirik Lerøy styreleder i Marine Harvest. Foto: MH.

Styremedlem selger MH-aksjer – Swedbank mener aksjene er et godt kjøp

Marine Harvest styremedlem Ole-Eirik Lerøy solgte aksjer i selskapet for drøye 145 millioner kroner, det kom frem da selskapet la frem resultatene for første kvartal. Swedbank-analytiker sier at de i denne ukens aksjeportefølje satser på nettopp Marine Harvest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ole-Eirik Lerøy solgte aksjene sine gjennom selskapene Framar AS og Profond AS. Framar solgte en million aksjer i Marine Harvest, imens Profond solgte 122 000 aksjer. Prisen var på 129.90 NOK per aksje.

Ole-Eirik Lerøy og de andre styremedlemmene holder 2,1 millioner aksjer i Marine Harvest, som tilsier 0.47 % av den totale kapitalen.

Konsernsjef Alf-Helge Aarskog solgte også 100.000 aksjer til prisen 131.11 per aksje, som tilsier en verdi på cirka 13,1 millioner kroner. 

I motsetning til de som selger, mener Swedbank at Marine Harvest-aksjen er et godt kjøp, og satser på selskapet i ukens portefølje.

Les også: Spår at lakseprisen synker – Alle er happy med det

- MHG-aksjen har vært mye dårligere enn de andre lakseaksjene og den er ikke dyr i forhold til de andre aksjene. Forventningene skal opp og momentumet vil holde seg. Aksjen skal «outperforme» andre lakseaksjer, tror vi, uttalte Gaard til kyst.no.