Tareoppdrett med høsting fra tau. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

Tareanlegg får støtte fra forvaltningsutvalget, men oppdretter er bekymret

Leica AS har søkt om tillatelse til tareoppdrett i Frøya kommune. Dette har skapt bekymringer hos oppdrettselskap, som frykter konsekvenser for deres drift. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er søkt om etablering av tareanlegg ved Langøya og Synstøya, vest for Dyrøya i Frøya kommune. Måsøval fiskoppdrett har lokalitet tett inntil området det søkes for, melder Hitra-Frøya. 

De skriver også at selskapet har derfor meldt sin bekymring for at tareoppdrettet kan ha negativ innvirkning på deres drift. Etter et dialogmøte er derimot den ene lokaliteten flyttet noe, men Måsøval er allikevel bekymret og årsaken er blant annet usikkerhet på hvilken innvirkning tareanlegget vil ha på oksigennivået ved oppdretterens anlegg.

Måsøval ønsker også en faglig utredning vedrørende om tareoppdrett vil gi grobunn for opphopning av parasitter som kan ha negativ påvirkning på laksen deres. 

Forvaltningsutvalget i Frøya kommune har hatt saken til uttalelse, og nettstedet skriver at utvalget anbefaler at Leica får tillatelse, men ber om at Måsøvals anmerkinger blir vurdert av sektormyndighetene i den videre behandlingen.