Gå til innhold
Annonse
Streikende arbeidere. Foto: Jan Erik Østlie
Streikende arbeidere. Foto: Jan Erik Østlie

Sund Laksepakkeri AS/Sund Laks AS tapte saken mot de ansatte i Norse i sommer. I dag kom meldingen om at selskapet velger å anke.

Annonse

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (N.N.N.) skriver i en pressemelding at  de organiserte polske medlemmene nemlig ikke fikk jobb etter at Norse Production gikk konkurs, og hvor Sund Laksepakkeri ble etablert i de samme lokalene med bare uorganisert arbeidskraft.

Vant på alle punkter

- De ansatte NNN-medlemmene vant over firmaet som nektet å ansette fagorganiserte arbeidere. De ansatte krevde fast ansettelse og erstatning på grunnlag av brudd på fortrinnsretten og diskrimineringsforbudet. Norse-saken endte med full LO-seier, skriver fagforbundet.

De legger til at i dag kom meldingen om at Sund Laksepakkeri AS/Sund Laks AS har valgt å anke.

- Ettersom Bergen tingretts dom var enstemmig og veldig klar er det overraskende at de anker den uten å komme med noen nye argumenter eller nye bevis. I anken gjentas kun deres tidligere påstander, som alle tre dommerne i Bergen tingrett var uenige i, uttaler Edvard Bakke, advokat for de tidligere ansatte.

Nestleder i NNN Jarle Wilhelmsen forteller at det nå blir nye runder, noe som er svært leit for deres medlemmer som så for seg at saken skulle bli ferdig.

- De samme kravene gjelder fremdeles og vi gir oss ikke, sier nestlederen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse