Konsernsjef Svein Gustav Sinkaberg i SinkabergHansen har all grunn til å smile etter å ha levert et sterkt 2019-resultat. Foto: SinkabergHansen

Tjente mer enn en halv milliard i fjor

Det ferske resultatregnskapet fra SinkabergHansen viser at havbrukskonsernet i Nærøysund økte på både topp- og bunnlinjen i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det skriver NT24 fredag.

I 2019 omsatte SinkabergHansen laks til en verdi på 2,5 milliarder kroner, mot 2,4 milliarder i 2018. Resultatet før skatt endte på 554 millioner kroner, opp fra 442 millioner året før.

- Det er det beste resultatet vi har levert noensinne. De gode tallene er også et resultat av gode priser og svært god drift gjennom hele fjoråret, sier konserndirektør Svein Gustav Sinkaberg til NT24.

Holder hjulene i gang

Han mener at koronakrisen og global handelsuro gjør det vanskelig å spå presist om utviklingen framover.

- Vi fikk en veldig god start på 2020, men opplever i likhet med de fleste andre en nedgang som følge av koronapandemien. Mye dårlig vær, utfordringer med lus og mer behandling av fisken har også påvirket drifta i år, sier Sinkaberg til avisen.

Havbrukskonsernet har iverksatt omfattende tiltak for å holde hjulene i gang ved sjølokalitetene og i slakte- og foredlingsanlegget på Marøya.

- En veldig spesiell periode som har krevd mye av de ansatte, oppsummerer Sinkaberg.