Gå til innhold
Annonse
Ingeniørene på PartnerPlast har utviklet en spesialbøye for tareoppdrett.
Ingeniørene på PartnerPlast har utviklet en spesialbøye for tareoppdrett.

PartnerPlast har i nært samarbeid med Arctic Seaweed utviklet en spesialbøye for tareindustrien.

Annonse

Arctic Seaweed er et selskap med fokus på utvikling av løsninger og teknologi som muliggjør bærekraftig tareoppdrett i industriell skala i arktiske og vestlige regioner, det kommer frem i en pressemelding. 

- PartnerPlast er en kjent leverandør av toppmoderne bøyesystemer for havbruksnæringen. Det var derfor åpenbart for oss å samarbeide med dem for å utvikle spesialiserte løsninger for vår tareoppdrett, sier Kim Kristensen, administrerende direktør i Arctic Seaweed.

Verdifullt samarbeid

Han er veldig fornøyd med resultatet av samarbeidet så langt.

- Vi ga ingeniørene hos PartnerPlast en utfordring, og de grep raskt konseptet og fulgte raskt utviklingen av en spesialbøye tilpasset våre spesifikke behov. Bøyene vil bli testet i felt den kommende sesongen, og erfaringer vil bli implementert i ytterligere designoptimaliseringer.

Den nye bøyen, Activa Seaweed Booy, er en integrert og kritisk del av Arctic Seaweeds nedsenkede oppdrettssystem. Det vil tillate dem å distribuere og høste fra oppdrettsmodulene på en trygg, rask og effektiv måte.

Fremtidsrettede selskaper

PartnerPlast opplever et økende antall forespørsler om utvikling av nye produkter og løsninger.

- Vi streber etter å finne innovative løsninger som løser kundenes utfordringer og gjør dem klare til å møte fremtiden. Samarbeidet med Arctic Seaweed har vært inspirerende og spennende, sier Trond Elstad, leder for Business Aquaculture hos PartnerPlast.

- Arctic Seaweed er et fremtidsrettet selskap som er i forkant av utviklingen av en ny og viktig industri. PartnerPlast vil selvfølgelig være en del av dette. Vi vil helt sikkert fortsette samarbeidet med PartnerPlast i fremtiden, sier Kristensen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse