Utstyrsleverandøren Oxyvison opplever et tøffere marked i 2015, og har derfor en nedgang i resultatene. Foto: Oxyvision.

Utstyrsleverandør opplever et tøffere marked

Utstyrsleverandøren Oxyvision opplevde i fjor en nedgang i markedet. Daglig leder Martin Gausen sier til kyst.no at han ikke er fornøyd med resultatene for 2015.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Oxyvision ble stiftet i 2002 og har en nedgang i både omsetning og driftsresultat for 2015. De gikk fra 19 millioner i 2014, til 10 millioner i 2015.

Driftsresultatet deres var 7,2 millioner kroner i 2014 men gikk ned til 1,2 millioner i fjor, en nedgang på 5,4 millioner. Selskapet satt likevel igjen med en driftsmarkin på 19%, hvilket ikke er et dårlig resultat.

Årsaken til nedgangen sier han er grunnet et svakere marked. 

oxyvision-as

Les også: Oxyvision AS går sammen med Rantex Flårønning

Oxyvision leverer idag oksygensystemer for marin akvakultur i tempererte strøk, og systemene benyttes pr i dag i 12 land. Deres produkter brukes i dag både i temperert og tropisk akvakultur, ved forbedring av vannmiljø i sjøer og innenfor oksygentilsetting i avløpsrensing.

Ser nye produktmuligheter

Satsinger de har gjort i 2016 er nye typer produkter til havbruksnæringen, men Gausen er sparsomme med detaljene rundt de nye investeringene.

Selskapets ambisjon for fremtiden er å kunne levere de beste løsningene der oksygen er en begrensende faktor i vannmiljø.

- Hvordan har salget gått så langt i år? Ligger dere godt an iforhold til egne mål?

- Vi ligger på linje med i fjor, men ser ser muligheter i nye produkter, sier han kort.

Det ble ikke tatt noe utbytte i selskapet av aksjonær Soma AS, eid av Martin Gausen

  • Selskapet har fire ansatte, og holder til i Surndalen.
  • I 2003 ble Oxyvision tildelt Innovasjonsprisen ved AquaNor i Trondheim.