De ansatte i Grieg Seafood Finnmark produserer, slakter og eksporterer laks som normalt, på tross av logistikkutfordringer. Bildet er av fiskehelsesjef Berit Seljestokken. Foto: Grieg Seafood Finnmark.

- Vårt fokus er fiskevelferden

Grieg Seafood Finnmarks produksjon og eksport går relativt normalt. Fokuset fremover er fiskevelferd og holde de ansatte friske. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det opplyser samfunnskontakt Roger Pedersen til Kyst.no.

- Produksjonen på slakteriet og i sjø har gått som normalt, relativt sett. Vårt fokus er fiskevelferden, så kan vi skyve litt på oppgaver som ikke er like pressende om vi må.

- Flere tiltak

Samfunnskontakt Roger Pedersen i Grieg Seafood Finnmark sier alle de ansatte gjør en svært god jobb slik at de kan fortsette å eksportere laks til verdensmarkedet. Foto: Privat/Facebook.

Grieg Seafood Finnmark har satt igang mange store og små enkelttiltak for å begrense smitteoverføring.

- Vi lager nye turnuser, begrenser interne og eksterne besøk, reiser til kun det helt nødvendige og alle som kan, har hjemmekontor. På den måten gjør vi alt vi kan for å begrense at vårt nøkkelpersonell settes ut av spill, konstaterer han. 

- For å sikre produksjonen vår, er dette vårt hovedtiltak som vi som selskap og enkeltansatte kan ta ansvar for.

Pedersen sier de legger til grunn de anbefalingene som myndighetene kommer med til enhver tid, og tilpasser de til deres lokale forhold.

Noen utfordringer på flyfrakt har oppstått, og selskapet jobber aktivt for å løse dette. 

- Vi jobber sammen med transportørene med å finne løsninger. Fortsatt er det slik at mesteparten av vår fisk går på hjul ned til Europa.

God kapasitet

Så langt har Grieg Seafood Finnmark hatt svært få ansatte i karantene.

- Det betyr at vi har god kapasitet og personellressurser til å holde produksjon og slakting oppe. 

Erfaringene så langt påpeker han er at selskapet har noen fantastiske kollegaer som har vært fleksible, ansvarlige og stått frem som helter i den daglige produksjonen.

Fabrikksjef Stine Torheim ved Grieg Seafood Finnmark (GSF) sitt slakteri på Simanes, berømmer de ansatte som jobber for fullt for å få fisken ut. Foto: GSF.

- For oss i administrasjonen som sitter på hjemmekontor, er det så viktig å trekke frem alle de ansatte som står i det ute i produksjonen, og som tar ansvar på jobb og privat i denne perioden. Det er de som sørger for å holde hjulene i gang i Grieg Seafood.

- I tillegg gjør våre leverandører, transportselskapene og alle andre i verdikjeden også en kjempejobb for at laksen når helt frem til supermarkedene i Europa, påpeker Pedersen.  

Full drift på slakteriet

Fabrikksjef Stine Torheim heier på sine ansatte på slakteriet deres som ligger på Simanes. 

- Vi har fleksible ansatte som bretter opp ermene og tilpasser seg en helt ny hverdag både på jobb og privat. Til tross for alt som skjer rundt oss har vi full drift, dette takket være ansatte som står på og gjør det som trengs i en krevende tid. Tusen takk for innsatsen dere alle gjør, sier hun. 

Sjekker fiskevelferden

Fisken må ha tilsyn som alle andre dyr, og fiskehelsemedarbeider Anne Tjessem i Grieg Seafood Finnmark var nylig ute og så til at fisken deres hadde det bra.

- Norge er i en spesiell situasjon for tiden. Men når vi jobber med fisk, er det ikke så lett å ta hjemmekontor. Fisken må ha tilsyn og den må og ha helsekontroll, sier hun, og påpeker hun er sammen med to dyktige akvateknikere som ser til at laksen har det bra.

Se video Grieg Seafood Finnmark la ut på sin Facebook-side under.