Gå til innhold
Annonse
Valka har nylig ansatt Jón Birgir Gunnarsson som salgsdirektør og Kristján Hallvarðsson prosessutviklingssjef. Fotograf: Ágústa Kristín Bjarnadóttir
Valka har nylig ansatt Jón Birgir Gunnarsson som salgsdirektør og Kristján Hallvarðsson prosessutviklingssjef. Fotograf: Ágústa Kristín Bjarnadóttir

Valka forteller i en pressemelding at de har ansatt ny salgsdirektør og prosessutviklingssjef

Annonse

Den nytilsatte salgsdirektøren, Jon Birgir Gunnarsson, har tidligere spilt en stor rolle innen vekst og globalisering for islandske teknologifirmaer slik som Marel, Controlant og Skaginn 3X. 

- Kontinuerlig vekst med økt global rekkevidde og behovet for dyptgående prosesskunnskap gjorde det nødvendig å opprette nye roller som endrer Valkas salgs- og markedsføringsoppsett, skriver de i en pressemelding.

Ny rolle for prosessutvikling

- Valka føler et økt behov for dyptgående prosesseringskunnskap og ingeniørinnspill særlig ved oppsett av nye, eller optimalisering av nåværende, produksjonsprosesser, forteller de.

Det blir mer vanlig at bedrifter i sjømatbransjen velger å ikke ha store ingeniøravdelinger. For å dekke dette behovet og gjøre utviklingen av prosesseringskonsepter raskere, f.eks. ved å samarbeide med tredjeparter, har Valka utnevnt Kristjan Hallvardsson som prosessutviklingssjef

- Hallvardsson har lang praktisk erfaring og ledererfaring i Valka, samt omfattende kunnskap fra styring av internasjonale FoU-prosjekter i tidligere roller, skriver de i meldingen.

Har fått gjev pris

Fokuset fortsetter å være på fleksibilitets- og innovasjonsånden som formet bedriften, der grunnlegger og administrerende direktør Helgi Hjalmarsson fortsatt vil være involvert i kundeinteraksjoner. 

- Valka mener det er viktig å opprettholde et sterkt og nært bånd med kundene, da det er det som har ført til Valkas imponerende vekst, sier de.

Selskapet skrive avslutningsvis at Hjalmarssons innsats og ånd går ikke upåaktet hen. Den 27. februar ga Islands president ham tittelen som Islands fremste gründer for året 2020, på vegne av Excellence Island.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse