Gå til innhold
Annonse

Valka leverer behandlingssystem til SalMars nye InnovaNor-anlegg

Foto: Valka
Foto: Valka

Leverer behandlingssystem for hel laks til det nye anlegget.

Annonse

SalMar har valgt å samarbeide med det Islandske høyteknologiske selskapet Valka for å designe, produsere og installere et moderne system for intern logistikk, sortering og pakking av laks i SalMars sitt nye produksjonsanlegg InnovaNor i Lenvik på Senja.

SalMar skal med bruk av gode teknologiløsninger i bygge det de kaller for Norges mest effektive laksefabrikk med det formål å maksimere produktivitet og produktkvalitet. Produksjons start er forventet i midten av 2021.

50 tonn fisk i timen

Valka leverer et komplett automatisk system for intern logistikk og sortering av rund og sløyd laks i tillegg til et automatisert pakkesystem. Systemet er designet for å håndtere en kapasitet på opptil 200 fisker i minuttet eller 50 tonn i timen. I tillegg til utstyr, er også Valkas programvare inkludert i avtalen. Programvaren blir brukt for kontroll av hele produksjonsprosessen, fra mottak av råstoff til pakking, ordre behandling og utskiping av ferdig pakket vare.

- Siden første møte med Valka har vi fått inntrykk av et høyt ambisjonsnivå, fleksibilitet og tilpasningsdyktighet i forhold til våre tanker, ideer og visjoner. Valka har jobbet tett sammen med SalMar for å tilpasse systemet etter vårt behov. InnovaNor-anlegget kommer til å være det mest avanserte av sitt slag og vi gleder oss til å jobbe videre med Valka i dette prosjektet, som mest sannsynlig vil endre industrien, sier Ole Meland, teknisk sjef hos SalMar.

- SalMar spiller en fremtredende rolle i sin sektor når det kommer til produksjon og effektivitet, og er glade for å kunne ta del i dette omfattende og ambisiøse prosjektet. Prosjektet representerer et viktig steg mot å styrke Valkas posisjon i lakseindustrien. Det er en utfordring, men vi kommer til å gjøre vårt beste for å oppfylle og overgå kundenes forventninger, sier Helgi Hjalmarsson, administrerende direktør for Valka.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse