AquaChiles utvidede prosessanlegg sysselsetter 1000 personer. Foto: AquaChile.

Verdens største foredlingsanlegg for laks

AquaChile har utvidet sitt prosessanlegg i Los Lagos-regionen, noe som har gjort det til det største i verden med en årlig produksjonskapasitet på 140 000 tonn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utvidelsen tar anleggets kapasitet godt forbi det som nå er det nest største anlegget, Mowis prosessanlegg i Polen, som kan produsere 90 000 tonn årlig.

AquaChile har investert 21 millioner dollar i løpet av 2019, i utvidelsen av anlegget som nå tar hånd om 50 % av selskapets produksjon.

1000 arbeidere

Det ombygde anlegget dekker 8000 kvadratmeter og sysselsetter 1000 arbeidere.

- Vi er veldig fornøyde med arbeidet som er gjort i prosessanlegget. Det er en installasjon i verdensklasse, med banebrytende teknologi, automatisering og kontroll av produksjonsprosesser, sa AquaChile sin produksjonssjef Pablo Rodríguez i en pressemelding.

- I tillegg har vi de viktigste sertifiseringene som ISO, ASC, BAP, IFS, Halal og Kosher. AquaChiles produksjonskapasitet, etter firmaets avtalte overtakelse av Agrosuper, gjør det til den nest største aktøren i verdens laksenæring, etter Mowi. Den månedlige produksjonen sikrer mer enn 150 millioner måltider.