Verdinedgang for laksen i februar

Norge eksportere 75 700 tonn laks til en verdi av 4,7 milliarder kroner i februar. Det er en verdinedgang på 233 millioner kroner eller 5 prosent, sammenlignet med februar i fjor. Samtidig har volumet økt med 3 700 tonn eller 5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lakseprisene økte med 1,52 kroner per kilo fra januar til februar, som gir en pris på 58,52 kroner per kilo. Snittprisen var 9 prosent lavere sammenlignet med februar i fjor. - EU-markedet tar en stadig større andel av den norske eksporten til tross for høye konsumpriser på laks. Hovedårsakene til dette er en styrking av euroen og en lavere eksportpris sammenlignet med samme periode i fjor, sier Paul T. Aandahl, sjømatanalytiker i Norges sjømatråd.

Hittil i år har Norge eksportert 160 000 tonn laks til en verdi av 9,7 milliarder kroner. Polen, Frankrike og Danmark var største mottakere av laks fra Norge i februar. 

Stabilt for ørret

I februar eksporterte Norge 3 000 tonn ørret til en verdi av 184 millioner kroner. Volumet økte med 600 tonn eller 25 prosent, mens verdien var stabil sammenlignet med februar i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 6 000 tonn ørret til en verdi av 390 millioner kroner. Hviterussland, Polen og USA var våre største marked for ørret i februar.