– Det viktigste er å vise hvilken kul næring vi jobber i, og at fremtidens beste arbeidsplasser tilhører havbruksnæringen, sier Lasse Sørnes. Foto: Grieg Seafood Finnmark

Vil fange interessen til ungdommen

- Grieg Seafood, Lerøy, Cermaq, NRS og Salmar lager til en felles stand under Yrkesorienteringsmessene i Hammerfest og Alta, opplyser kommunikasjonsansvarlig Lasse Sørnes, i Grieg Seafood Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Han sier at havbruksaktørene slår seg sammen under disse to dagene i januar 2016 for å kunne rekruttere flere til næringen.

- Havbruksnæringen trenger fremtidens flinkeste hoder og dermed avhengig av å kunne samarbeide i rekrutteringsarbeidet, sier Sørnes til kyst.no.

Les også: Styrker nullvisjonen med ny nottype

Kul næring

Aktørene skal da fronte næringen istedenfor eget selskap mot ungdomsskoleelever.

- Det viktigste er å vise hvilken kul næring vi jobber i, og at fremtidens beste arbeidsplasser tilhører havbruksnæringen, sier han. 

Selv mener han næringen må vekke interessen til elevene på et tidlig stadium.

- Da er det interessen for å jobbe innen havbruk som gjelder og ikke hvilket selskap de skal jobbe for. Det får komme senere og i andre fora. Vi håper dette skal være et steg i riktig retning for næringen og fremtidens arbeidskraft, sier Sørnes til kyst.no.