Gå til innhold
Annonse
Illustrasjon av Intelli-Aqua-konseptet. Foto: AFC Analytics
Illustrasjon av Intelli-Aqua-konseptet. Foto: AFC Analytics

Utviklingskonseptet «Intelli-Aqua» fikk avslag på søknaden sin hos Fiskeridirektoratet. Selskapet bak konseptet vil ikke anke avslaget.

Annonse

I forrige uke fikk utviklingskonseptet til Arctic Seafood Group tommelen ned fra Fiskeridirektoratet. Som i mange andre avslag, fikk konseptet «Intelli-Aqua» også dommen om at det ikke oppfyller kravet til betydelig innovasjon.

Selskapet hadde søkt om tre utviklingstillatelser, og innovasjonen skulle være et hev- og senkbart anlegg med snorkel. Prosjektet var planlagt å være i Nordland.

Vil bruke ressurser på annet

Daglig leder Nicolaj Refshall Weiergang sier til Kyst.no at det ikke vil komme noen anke fra deres side.

- Vi kommer ikke til å klage på avslaget vi fikk på utviklingstillatelser.

- Det finnes mange andre gode prosjekter som også har fått avslag, så vi bruker heller tid og ressurer på annet, legger han til.

Som Kyst.no tidligere har skrevet, så klager de fleste til direktoratet etter at de har fått en avgjørelse på sine utviklingskonsept. Dette gjelder både de som får avslag, samt de som får tilsagn, men ikke like mange tillatelser som de har søkt om. Arctic Seafood Group blir dermed ikke en del av denne statistikken.

Gi løpende analyse

Intelli-Aqua konseptet består av et nedsenkbart notlokk med luftesnorkel og en avansert sensorplattform. Formålet var i følge Arctic Seafood Group å redusere lusepåslag ved å holde fisken under lusebeltet gjennom teknologi som kombinerer kjente prinsipper i nye tekniske løsninger for å sikre stabil og enkel drift. Sensorløsningen skulle kunne gi røkter løpende analyse av fiskens adferd og velferd for å kunne optimalisere drift, redusere svinn og øke fiskevelferd.

Arctic Seafood Group er 100 prosent eid av Friendmall Limited. Selskapet har i tillegg søkt om tre utviklingstillatelser for utvikling av et todelt konsept for påvekst i sjø, men fikk avslag i fjor.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse