Andreas Linhom under Aqua Nor 2015. Foto: Pål Mugaas Jensen

Vil kvalitetssikre rensefisk – investerer i transport

Nyetablerte Fjordservice Transport vil spesialisere seg på transport av levende fisk og lusespisere til laksenæringen. – Når vi også har kontroll på transporten får vi bedre overlevelse og en mer robust rensefisk i laksemerdene. Det blir en kvalitetssikring, forteller gründer Andreas Lindhom. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lindhom er aktiv i rensefisk-næringen og driver fra før selskapet Norsk Oppdrettservice, som har oppdrett av rognkjeks og driver oppfølging av rensefisk på merdkanten.

- Fjordservice Transport blir et søsterselskap av Fjordservice. Vi ønsker å satse videre innen rensefisk for å kvalitetssikre alle ledd og da var transport en naturlig vei å gå, sier Lindhom til kyst.no.

Investerer i nye biler

Selskapet som ble etablert i slutten av fjoråret har allerede to biler i drift i selskapet.

- Disse har primært blitt brukt til transport av leppefisk. Vi ser det  også som viktig å følge opp  de gode fiskerne våre som holder høy  kvalitet på den villfangede fisken. For oss er det viktig å øke kvaliteten i transporten slik at kvaliteten opprettholdes i alle ledd på både vill og oppdrettet rensefisk, sier Lindhom.

Han mener behovet for transport av rensefisk er så stort at han har invester tre nye biler for transport av lusespiserne.

- Disse vil bli levert på våren med spesialtilpasset utstyr for transport av levende fisk.  Vi ser for oss å kunne kjøre fisk over hele landet. Når vi også har kontroll på transporten får vi bedre overlevelse og en mer robust rensefisk i laksemerdene. Det blir en kvalitetssikring, konkluderer han.

Hva koster denne investeringen?

- Det koster penger. En hel del, men det er verdt det, konstaterer han.