Anlegget vil være det sørligste klekkeriet i Chile. Foto: Tierradelfuego

Vil produsere 12 millioner smolt i året

Det chilenske selskapet Nova Austral har planer om å bygge et RAS-anlegg til 32 millioner amerikanske dollar i Tierra del Fuego. Anlegget vil være i stand til å produsere over 12 millioner smolt i fire omganger i året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Produsenten presenterte nylig rapporten "Environmental Impact Statement" (EIS) til Environmental Assessment Service for å kunne få godkjennelse for bygging av settefiskanlegget, i Estancia Los Colorines, rundt 40 kilometer nord for byen Porvenir i Chile. Søknaden ble sendt 18. november og avgjørelsen forventes å bli gjort den 13 februar 2017.

Foreløpig har selskapet ikke et eget settefiskanlegg, og bruker derfor smolt levert av tredjeparter i regionene i La Araucania og Los Rios.

Nicos Nicolaides, daglig leder i Nova Austral. Foto: Magellan Salmon Farmers Association.

Nicos Nicolaides, daglig leder i Nova Austral, kommenterte til Salmonexpert, kyst.no sitt søsternettsted i Chile at beslutningen om å ha et eget klekkeri er basert på at det er strategisk viktig å kontroller hele produksjonsfasen til fisken.

- For mange år siden, kjøpte vi land med vannrettigheter i Tierra del Fuego, der vi tenkte at en dag vi vil produsere noe her, forklarer han.

Vil supplere andre oppdrettere

Anlegget vil være basert på resirkuleringsteknologi, og Nicolaides forklarer at de opprettholder et veldig godt kontrollert miljø for yngel og har et minimum avfallsutslipp.

Han påpeker at de også har gjort fremskritt innen overvåking og kontroll teknikker samt fôring og vaksinering av fisk. Det nye anlegget vil ikke bare ha kapasitet til å oppfylle smoltetterspørselen til Nova Austral, men det vil også supplere andre produsenter i regionen.