Norcod eller Snowcod som de vil bli bedre kjent som i Kina, har nylig sikret kontrakt med en kinesisk distributør som sikrer 10 % av planlagt produksjon for 2024.

Norcod med innpass i Kina

Torskeoppdretteren Norcod melder i en børsmelding at de har sikret en ny og lønnsom kontrakt med et kinesisk distribusjonsselskap.

Publisert

Avtalen representerer en avtale for et minimum på 800 tonn eller omtrent 10 % av Norcods planlagte produksjonsvolum for 2024. Enda viktigere vil fisken som eksporteres til Kina som en del av denne kontrakten generere profitt – noe som selskapet melder som et betydelig fremskritt.

- Kina representerer et svært spennende marked for Norcod, og denne kontrakten er et betydelig skritt for oss mot å skape et lønnsomt selskap. Vi er begeistret for mottakelsen fisken vår har fått i det kinesiske markedet og ser en lovende fremtid i Kina, som vil være et integrert marked for vekststrategien vår, uttaler Norcods administrerende direktør Christian Riber i børsmeldingen.

Norcod har allerede startet eksport av fisk til Kina og har sikret plassering for produktene sine i over 100 «Metro»-butikker i landet.

Vil bli den nye laksen

Fisken fra Norcod vil bli markedsført og solgt sammen med og på samme måte som laks i Kina. Norcod ser potensial for et totalt torskemarked i Kina som kan konkurrere i størrelse med laksemarkedet i Kina. I 2023 eksporterte Norge 40 000 tonn fersk laks til Kina, og det totale laksemarkedet i Kina utgjør 95 000 tonn.

- Dette er et enormt marked vi potensielt ser foran oss, og det er vår jobb å kapitalisere på det. Denne avtalen markerer det første steget mot å oppfylle de ambisjonene. Den understreker at Norcod er på rett vei, påpeker Riber.

Norcod gir også en anerkjennelse til Norges sjømatråd for deres støtte og samarbeid med å gå inn i det kinesiske markedet. Norcod uttrykker også sin takknemlighet til Sirena for samarbeidet, ikke minst med deres innsats for å muliggjøre god posisjonering og rask utførelse til Kina. Å utnytte Sirenas 30-årige nettverk i landet har vært avgjørende for å åpne dører for Norcod på det kinesiske markedet.

- Uten bistand fra Norges sjømatråd og Sirena ville vi ikke være i stand til å gå inn i et marked som Kina på denne måten. Nå er vår hovedoppgave å få mest mulig ut av denne avtalen ved å levere et kvalitetsprodukt som det kinesiske folket vil omfavne. Da vil de 800 tonnene i år øke til en enda høyere mengde, sier Riber.

- Målet vårt er at dette vil være den første av flere lignende kontrakter. I fremtiden håper vi at Norcod vil kunne gå inn i andre attraktive markeder som USA og Japan med vår førsteklasses torsk. Selvfølgelig med det samme målet om lønnsomhet, legger han til avslutningsvis.