Havbrukstjenesten feiret nylig sitt 25 års jubileum. Illustrasjonsfoto: Dagfinn Skomsø, fra Havbrukstjenesten.

Går fra forvaltning til næring

Barbo Klakegg fra Averøy er nå ansatt som fagleder for fiskehelse i Åkerblå. Hun kommer fra en stilling som seniorinspektør i Mattilsynet og forteller til kyst.no at hun ser frem til å komme tettere på havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Klakegg er utdannet veterinær med erfaring fra stordyrpraksis og offentlig forvaltning. Fra hennes stilling i Mattilsynet på Nordmøre, har en stor del av jobben vært rettet mot akvakultur.

- Jeg ser frem til en spennende stilling i Åkerblå, og regner med at mye av min kunnskap og erfaring fra forvaltningen vil vekte positivt i nye arbeidsoppgaver. Selv om jeg nå kommer tettere på næringen, ser jeg at målsettingene og tankegangen er mye den samme som i forvaltningen , sier Klakegg til kyst.no.

Barbo Klakegg. Foto: Privat.

Nettopp nye oppgaver og det å komme tettere på næringen, var hovedårsakene til stilligsskiftet.

- Jeg tror det er sunt å ha litt erfaring fra forvaltningen i næringen. I Mattilsynet har vi også god erfaring og et godt samarbeid med Åkerblå, da de er seriøse fagfolk. Jeg gleder meg derfor stort til nye utfordringer og å komme tettere på næringen i den nye stillingen, konkluderer hun.

Klakegg tiltrer i den nye stillingen åttende august, og hennes kontorsted blir i Kristiansund.

- Vi er veldig glade for å ha fått på plass denne stillingen, og ser frem til å ha Barbo med på laget videre, skriver Åkerblå.