Trine Danielsen og Renate Larsen blir nye styremedlemmer i Norcod. Foto: Norcod
Trine Danielsen og Renate Larsen blir nye styremedlemmer i Norcod. Foto: Norcod

Norcod klare for hovedlisten på Oslo Børs

Trine Danielsen og Renate Larsen blir styremedlemmer i det norske torskeoppdrettsselskapet i forkant av Norcods migrasjon fra Euronext Growth til hovedlisten på Oslo Børs.

Publisert

Nåværende styreleder Marit Solberg, samt styremedlemmene Boe Spurre og Tore Tønseth, står ikke til gjenvalg under Norcods ordinære generalforsamling denne uken.

Det opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag.

- Det har vært fantastisk å delta i gjenoppbyggingen av torskeoppdrettsbransjen og være vitne til suksessen Norcod har opplevd så langt. Selskapet er i en glimrende posisjon, og jeg er glad for å kunne overlate ansvaret til det nye styret. Jeg er sikker på at Trine og Renate kan bidra i betydelig grad til ytterligere utvikling av Norcod, sa Solberg.

Den som tar skrittet opp og blir ny styreleder, er Norcods majoritetseier Jan Severin Sølbæk. Han har vært involvert i selskapet som investor siden 2019.

Trine Danielsen er kommersiell direktør i akvakultur-organisasjonen Blueplanet Academy AS, og har erfaring med både fiskeoppdrett og oppdrettspolitikk. Hun har tidligere vært statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, og fra 2011 til 2015 var hun ordfører i Hjelmeland kommune, en av de største akvakultur-kommunene i Rogaland fylke.

- Akvakultur er den eneste bærekraftige metoden for å øke sjømatforsyningen til verdens stadig voksende befolkning. Ansvarlig torskeoppdrett vil bli en viktig del av den historien, og jeg er svært stolt av å bli styremedlem i et selskap
satser på de høyeste bærekraftstandardene. Jeg ser fram til å arbeide sammen med det fantastiske teamet de har bygget opp, både i lederskap og med dyktige teknikere på anleggene, sa Danielsen.

- Allerede kommet langt

Renate Larsen har vært adm.dir. i Norges Sjømatråd de siste seks årene, og har også stor kunnskap om sjømatbransjen, både som økonomisjef og senere adm.dir. for lakseprodusenten Lerøy Aurora AS. Larsen har utstrakt styreerfaring fra både statlige og private selskaper.

- Jeg gleder meg til å bli med i Norcods styre, og jeg vil gjøre mitt ytterste for å hjelpe selskapet gjennom de neste stegene i utviklingen. De har allerede kommet langt, og fremtiden ser svært lys ut, da selskapet både har biomasse av
høy kvalitet, verdikjede-partnerskap og sterk etterspørsel etter et førsteklasses produkt, sa Larsen.

- Vi er svært godt fornøyd med at Renate og Trine har akseptert invitasjonen til å bli styremedlemmer. Deres enestående erfaring og ekspertise fra fiskeoppdrett og den norske sjømatindustrien vil være uvurderlige for vår videre vekst. Det
er en stor fjær i hatten for oss å ha dem med på laget, sa Norcods adm.dir., Christian Riber.

Norcod har fullført sin første produksjonssyklus og planlegger å starte levering av sin andre syklus i tredje kvartal i år. Sjøfasen for selskapets tredje syklus oppdrettstorsk starter i sommer.