Det kom inn rekordmange søkere fra resten av landet til Campus BLÅ.

Rekordmange søkere fra andre steder i landet

Da fristen for å søke om opptak gikk ut 1. mars, hadde hele 75 ungdommer søkt på de 24 elevplassene på Vg1 naturbruk på Campus BLÅ i Brønnøysund.

Publisert Sist oppdatert

Blant søkerne, er det ungdommer fra Nøtterøy og Hurum i sør til Hammerfest og Fauske i nord.

- Det er veldig stas med mange lokale søkere, men også at vi har ny rekord i søkere fra andre steder i landet, sier daglig leder ved Campus BLÅ, Rikke Sivertsen Dahl: 

- Dette viser at vi er et nasjonalt tilbud, understreker hun.

Bedriftene stiller opp

Havbruksnæringen er attraktiv både for jenter og gutter, og i år utgjør jentene vel en tredel av søkerne til Campus BLÅ. For at elevene skal kunne ta teorien ut i praksis, samarbeider skolen med havbruksnæringen på Helgeland og i Nord-Trøndelag. 

- Bedriftene stiller opp med praksisplasser, noe vi er veldig glade for, understreker Sivertsen Dahl. Det er mye verdifull lærdom ute i bedriftene, så dette samarbeidet er gull verdt, sier hun.

En suksesshistorie

Campus BLÅ videregående skole er et privat skoleinitiativ som ble opprettet på Toft i Brønnøy kommune i 2018. Til dags dato har skolen ikke hatt ett eneste frafall blant elevene.

Skolen tilbyr i dag Vg1 naturbruk, Vg2 akvakultur, Vg2 fiske og fangst og Vg3 studieforberedende naturbruk. Campus BLÅ har hele landet som inntaksområde.