Einar Gudmundsson. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Ønsker norske interesser velkommen til islandsk oppdrett

Torsdag får Island en ny leder for oppdretterforeningen. Einar Gudmundsson som skal ta over er en meget erfaren rikspolitiker som det stiles høye forventninger til. Han er også positiv til norsk engasjement i oppdrettsektoren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den islandske oppdretterforeningen skal ha generalforsamling i torsdag det Gudmundsson vil bli valgt.

- Jeg har vært i parlamentet på Island i 25 år og er for øyeblikket det som tilsvarer den norske stortingspresidenten, forteller lederen til kyst.no

Men før det har han hatt verv som også gjør ham egnet til den nye jobben.

- I perioden 2005 til 2007 var jeg fiskeriminister og kjenner Svein Ludvigsen godt. Jeg har også vært minister samtidig med Helga Pedersen, forteller han.

Før han ble politiker jobbet han i familiens fiskerifirma nordvest på Island.

- Et av de største potensialene i nordvest er fiskeoppdrett. Så da jeg ble spurt om jeg ville være styreformann, så jeg på det som en kontinuitet av den jobben jeg har gjort tidligere i området, opplyser han og legger til at han har fulgt næringen tett og håper den vil vokse betydelig fremover.

- Allerede er det gjort store investeringer fra norske oppdrettere i bransjen her og det ser jeg på som utelukkende positivt. De bidrar ikke bare med penger, men også med kunnskap så vi forhåpentlig kan unngå de negative erfaringene man har hatt i Norge.