Gunvar Lenhard Wie, sjømatutsending i Italia nyter en kaffe i et land som stadig blir mer og mer åpent etter pandemien. Foto: Norges Sjømatråd
Gunvar Lenhard Wie, sjømatutsending i Italia nyter en kaffe i et land som stadig blir mer og mer åpent etter pandemien. Foto: Norges Sjømatråd

- Flere italienere har fått øynene opp for norsk laks

Norsk laks er hett i Italia om dagen, og norsk opphav står sterkt i markedet med et robust omdømme, ifølge Norges sjømatråd.

Publisert

Norsk laks opplever en økende popularitet i Italia, og markedet har vokst kraftig de siste årene, også under pandemien, skal vi tro Gunvar Lenhard Wie, som er sjømatutsending i Italia.

Han forteller til Kyst.no at flere italienere har fått øynene opp for norsk kvalitetslaks og sushitrenden ser ikke ut til å ha flatet ut enda.

- Jeg er imponert over utbudet av ferdigpakket sushi og jeg har litt humoristisk sagt at det snart er flere sushiretauranter enn pizzeriaer i Italia. Det virker nesten slik når man ferdes i bymiljøet. Vi ser også på våre undersøkelser at norsk opphav står sterkt i markedet med et robust omdømme, sier han fornøyd.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP