Evoy skal potensielt levere opptil 15 elektriske innenbords motorsystem til Gadus Group. Foto: Gadus Group

Gadus Group vil elektrifisere fartøy

Det Ålesund-baserte havbruksselskapet Gadus Group skal sammen med Evoy utvikle elektriske motorsystemer til å drifte deres oppdrettsbåter, transportbåter og andre fremkomstmidler ved deres anlegg for torskeoppdrett.

Publisert Sist oppdatert

Gadus Group ble etablert i 2020 og har i dag rundt 50 ansatte fordelt på selskapets anlegg på sjø og på land. Selskapets ambisjon er å produsere torsk tilsvarende 80 millioner årlige måltider innen 2025. Gadus skal innen 2025 investere 1MRD NOK for å bygge en rekke nye oppdrettsanlegg for torsk og en verdikjede fra rogn til ferdig pakket filet.

Sammen med flere norske partnere ønsker Gadus nå å bruke blant Evoy sine løsninger for å elektrifisere deler av sin drift. Evoy er stolt av å bli regnet som en av nøkkelpartnerne i denne reisen mot lavere utslipp og grønnere oppdrett.

- Vi er stolt og ydmyk over at Gadus Group har valgt Evoy som partner for å elektrifisere flåten deres. En felles misjon og visjon om å gi verden bærekraftige havprodukter, gjør oss til en god match.” - Leif A. Stavøstrand, CEO og medgründer i Evoy.

Evoy skal potensielt levere opptil 15 elektriske innenbords motorsystem til Gadus Group. Dette markerer tydelig starten på helelektrisk drift for Gadus og et godt samarbeid mellom de to selskapene.

- I Gadus tror vi på nye løsninger for oppdrettsnæringen. Vi ser i dag at Evoy sine løsninger vil være en viktig del av næringens fremtid og gi oss muligheten til å redusere vårt fotavtrykk, sier Falk Øveraas, samfunn- og myndighetskontakt i Gadus Group