Moreld Aqua samarbeider med Global Maritime og Erko Seafood for å realisere konseptet GM Aqua-design.

Ny aktør skal sørge for bygging av offshoreanlegg

Industrigruppen Moreld annonserer dannelsen av en virksomhetsenhet for akvakultur med egen tilgang til teknologi innen offshore oppdrettsdesign, digitale løsninger og hybridbatterimoduler. Man kunngjør samtidig at de har inngått en kommersiell avtale med Erko Seafood om design og bygging av et offshore oppdrettsanlegg.

Publisert Sist oppdatert

Ved å etablere Moreld Aqua, vil Moreld kunne tilby nøkkelferdige løsninger for å støtte bærekraftig vekst i havbruksnæringen, skriver de i en pressemelding.

- Vi er også glade for å kunngjøre at Helge Hydle er hentet om bord for å lede den nye forretningsenheten. Helge har med seg over 15 års erfaring fra offshore og maritim industri, skriver de.

- Moreld Aqua vil dra nytte av Moreld-gruppens ekspertise innen flere fagområder fra energiledelse til marin virksomhet, for å levere nye produkter og tjenester til markedet. sier Moreld Aqua Senior Vice president, Helge Hydle.

Skal iverksette GM Aqua design - et konsept for offshore fiskeoppdrett

I pressemeldingen skriver de at de er overbevist om at for å nå den norske regjeringens visjon om 5 millioner tonn bærekraftig akvakulturproduksjon i 2050, må nye produksjonsmetoder utvikles.

Moreld Aqua samarbeider med Global Maritime og Erko Seafood for å løse denne utfordringen ved å utvikle et offshore-konsept.

- GM Aqua-design gjør det mulig å utføre lakseproduksjon på nye steder offshore. Moreld og Erko vil jobbe tett de neste månedene for å bevise konseptets fordeler og tar sikte på å bygge og drive den første piloten.

- Vi er glade for å se at GM Aqua-designprosjektet kan komme videre. Vi tror at utviklingen av dette konseptet som bevarer laksens velferd i sitt naturlige habitat, er en del av løsningen for å nå næringens bærekraftige vekstambisjoner, sier Endre Haugland, styreleder i Erko Seafood.

Erko har tidligere fått avslag på tillatelser til utviklingskonseptet, men har påklaget, og en søknad om 7 tillatelser er av Fiskeridirektoratet definert til å være «innenfor ordningen», men at det er pågående avklaringer.

Utvikler en hybridbatteriløsning

Moreld Aqua utvikler også flere andre miljøløsninger for industrien, inkludert en hybridbatteriløsning. Enheter leveres med Morelds proprietære energiledelsessystem for å tillate fjernovervåking og kontroll.

Levering og installasjon av den første hybridbatteriløsningen forventes de neste 12 ukene.  Kommersiell lansering av løsningen i markedet følger i løpet av 3. kvartal 2021.

- I løpet av de siste 5-10 årene har flere Moreld-selskaper styrket sitt fotfeste i havbrukssegmentet. Å starte en forretningsenhet for akvakulturer et naturlig neste skritt for oss å utvide vår tilstedeværelse ytterligere og nå våre strategiske ambisjoner, Sier Geir Austigard, administrerende direktør i Moreld AS.