Helm har inngått samarbeid med Evonik i å bli en ny leverandør av hydrogenperoksid til bruk i akvakultur. Foto: Helm.

Satser penger på hydrogenperoksid

Aquaculture UK: På tross av mekanisk avlusning, rensefisk og mulige nye legemidler, satser to tyske selskaper penger på fortsatt etterspørsel etter hydrogenperoksid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Evonik som er produsent av spesialkjemikalier og distribusjonsselskapet Helm Skandinavien A / S - et datterselskap av Hamburg-selskapet Helm AG, lanserte nylig planer om å selge hydrogenperoksid av farmasøytisk klasse til oppdrettsnæringen i Skottland, Norge, Færøyene og Island.

Evonik og Helm venter fortsatt på markedsføringstillatelsen for produktet, men forventer å komme i gang med salg mot slutten av 2017.

- Vi har noe å tilby næringen, sier Lars Storm i Helm.

Hydrogenperoksiden til Evonik produseres i Antwerpen i Belgia, og produktet er testet i forsøk på VESO Vikan.

Evonik sier resultatene viser at ved en behandlingskonsentrasjon på 1500 ppm oppnås en effekt på mer enn 90 prosent, tilsvarende eksisterende hydrogenperoksid i markedet. De forteller at der det er lus igjen på fisken, er det hovedsakelig voksne hanner.

Produsentene forteller at i et annet forsøk så man varierende nivåer av sløvhet og apati under en 20 minutters behandling. Fisken returnerte så til normalt fremtoning og oppførsel "etter en tid".

- Vi tror at med vår historie og med all vår erfaring innen det å være en kjemisk grossist, har vi noe å tilby til industrien, sa representant for Helm, Lars Storm, under konferansen Aquaculture UK i Stirling forrige uke.

I Skottland er det Inverness-baserte selskapet Aqua Pharma Scotland, som for tiden er den eneste leverandøren av hydrogenperoksid til den skotske oppdrettsnæringen.

Storm kunne ikke si noe om hvorvidt Evonik/Helm ville kunne tilby sitt produkt billigere enn Aqua Pharma's Paramove, under konferansen. Sistnevnte produserer sin hydrogenperoksid hos Solvay Chemicals International i Warrington, som er den eneste H2O2-fabrikken i Storbritannia.