Oppdrettsfartøyet «Tott» ble nylig levert til Firda Seafood. Foto: Risnes Marine Craft

«Tott» levert til Firda Seafood

Risnes Marine har nylig overlevert sitt niende oppdrettsfartøy, «Tott», til Firda Seafood. 

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det første av fartøyene, «Knoll», ble overlevert i midten av oktober, og forrige uke ble «Tott» med byggenummer 208 også overlevert.

Det gjør at oppdrettselskapet Firda Seafood i Gulen har fått to nye Risnes-fartøy i flåten.

Les også: «Knoll» og «Tott» snart klar for drift hos Firda Seafood

Det er Rosendal Marineservice AS som har stått for utrustingen av fartøyene «Knoll» og «Tott», på oppdrag fra Risnes Marine som er kontraktspartner. Det er første gangen verftet utruster fartøy for Firda Seafood.

Ola Braanaas har i alt ni fartøyer fra Risnes i sin flåte. Foto: pressefoto.

Båten er bygget av Risnes’ populære designtype «Kalven» og er dermed åtte meter lang og fem meter bred. Designet er utviklet av industridesigner Bård Arnesen i Melk Design, mens Glesvær Ship Design på Straume har vært skipsteknisk konsultent. Både «Tott» og tvillingen «Knoll» er utstyrt med 11 toms kran og vinsj. 

– Det er kostbart å holde alle lærlinger, vikarer og deltidsansatte med sertifikater for båter større enn åtte meter. Derfor har vi sett et marked for en mindre båt  som de kan operere ute ved merden, har Ronald Hellenes i Risnes Marine Craft tidligere uttalt til Skipsrevyen om «Kalven»-designet han håper å kunne starte serieproduksjon av. 

Daglig tilsyn og røkting

Ola Braanaas sjef i Firda Seafood har tidligere uttalt at «Knoll» og «Tott» er lette oppdrettsbåtar som skal brukes til daglig tilsyn og lettere operasjoner.

Arbeidsbåtene skal gå på lokaliteter i Gulen.