Rostein har bestilt nok en brønnbåt hos Larsnes Mek. Verksted. Illustrasjonsfoto: Skipskompetanse.

Rostein AS har kontrahert ny brønnbåt

Larsnes Mek. Verksted AS har skrevet ny kontrakt med Rostein AS på en 2800 m3 brønnbåt.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Båten er designet av Skipskompetanse AS i Måløy og er på 79,27 m lengde og 15 m bredde, og er bygget på samme tekniske plattform som de andre i serien LFC2020, melder Larsnes Mek. Verksted. 

Skroget skal leveres fra Marine Projects i Gdansk i slutten av november i år og levering til rederiet slutten av mai 2021.

- Dette viser selv om det er utfordrende tider med Covid-19 viruset, så er det rederier som vil satse, og for oss betyr det at vi har sikret arbeid til sommeren 2021. Vi går inn i en litt roligere periode fra sommerferien til november, men vi skal i denne perioden ha en ombygging på MS Harto og en del større reparasjonsoppdrag, melder verftet.

Larsnes Mek. sier de jobber også med en del andre nybyggingsprosjekt.

- Rostein har kontrahert nok et nybygg på Larsnes Mek Verksted AS med levering i juni 2021. Fartøyet blir på 2.800 m3. Det er ekstra hyggelig i disse særs utfordrende tider, ikke minst for maritim næring, å kunne bestille nok et nybygg på Larsnes, skriver Rostein på Facebook.
- Laksenæringen har gitt og vil fortsette å gi store positive ringvirkninger for Norge. Vi er både takknemlig og ydmyk over å være en del av vår flotte laksenæring, skriver rederiet. 

Nylig fikk Rostein overlevert verdens første hybride brønnbåt, «Ro Vision».  Les båtomtalen her

Les også: