Settefiskselskapet Laksefjord produserer både smolt og postsmolt, og har investert mye i RAS-teknologi de siste årene. Foto: Laksefjord AS
Settefiskselskapet Laksefjord produserer både smolt og postsmolt, og har investert mye i RAS-teknologi de siste årene. Foto: Laksefjord AS

- RAS er uten tvil det beste alternativet for oss

Fiskehelseansvarlig i Lerøy Aurora sier RAS uten tvil er det beste alternativet for dem, og et naturlig valg med tanke på kontroll på temperatur spesielt. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Settefiskanlegget Laksefjord er et datterselskap av Lerøy Aurora AS i Tromsø, og anlegget har vært i kraftig vekst de siste syv årene med utbygging av fire nye RAS-avdelinger for smolt og postsmolt. I dag settes all fisken ut i ulike størrelser som postsmolt. Selskapet er lokalisert innerst i Friarfjord i Lebesby kommune i Finnmark, og er eid av Lerøy-konsernet. Bedriften startet opp i 1987 og har økt antall ansatte betydelig de siste årene. De har gått fra 17 årsverk i 2018 til rundt 30 årsverk. 

- RAS er det beste for oss

Morten Styrvold er fiskehelsebiolog ved Lerøy sitt anlegg ved Laksefjord, og holdt onsdag formiddag et innlegg på RAS-konferansen “Fremtidens smoltproduksjon” arrangert av Nofima og SUNS, hvor han tok for seg fordelene med RAS-produksjon og delte litt av deres erfaringer med teknologien. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk