En lekter som huser kompressorer og annet Poseidon 'livsstøtte'-utstyr til oppdrettsanlegg.

Poseidon inngår avtale med Fjord Miljø

Poseidon ekspanderer i Norge og har inngått distribusjonsavtale med Fjord Miljø som skal tilby deres løsninger. 

Publisert Sist oppdatert

Den kanadiske oppdrettsleverandøren Poseidon Ocean Systems Ltd melder de har som mål å etablere seg på markedet i Norge etter de inngikk et distribusjonspartnerskap med den norske teknologileverandøren, Fjord Miljø, skriver Kyst.no søsternettsted Fishfarmingexpert.com. 

Jamie Gaskill sier at så mange av produktene deres passer sømløst sammen.

Poseidon, som nylig har hentet inn 16,3 millioner pund for vekst, opplyser at avtalen vil tillate deres system som inkluderer lufting, oksygenering og diffusjon og hybrid sjømerd-teknologi å nå nye kunder i Norge. 

Poseidon, med base på Vancouver Island, har allerede utvidet til Chile og Skottland, og opplyser at partnerskapet med Fjord Miljø er en naturlig utvikling for selskapene fordi de tilbyr synergistiske produkter og løsninger som fokuserer på å forbedre fiskevelferd.

Felles verdier 

- Poseidon-teamet er begeistret for å kunngjøre dette partnerskapet siden vi har så mange felles verdier med Fjord Miljø-teamet, sier Poseidon-sjef Jamie Gaskill.

- Så mange av våre produkter passer perfekt sammen; for eksempel vil Poseidons bransjeledende livsstøttesystemer muliggjøre bruk av dype lyseskjørt, som Fjord Miljø er en ledende leverandør av. Vi ser frem til at norske kunder får tilgang til teknologiene våre, sier han. 

Arild Heggland, salgs- og markedsføringsleder i Fjord Miljø sier med stadig endrede regulerings- og driftsforhold, samt endrede miljøforhold, vil økningen i porteføljen av teknologiske alternativer som er tilgjengelige for norske oppdrettere tillate dem til å videreutvikle driften og forbedre de biologiske resultatene sine.

Arild Heggland, salgs- og markedsføringsleder i Fjord Miljø sier de gleder seg til å representere Poseidons produkter på det norske markedet.

Poseidons produktsortiment inkluderer Flowpressor, som er en drivstoffeffektiv luftkompressor spesielt designet for å møte luftingsbehovene til lakseoppdrettsanlegg, og Oxypressor, en systemoppgradering til Flowpressor som kan produsere opptil 92% rent oksygen med en hastighet på 155 kg per time.

Det leverer også en oksygenfordeler, som det beskriver som patent-pending teknologi som løser opp til 100% av oksygenet som tilføres mens den bruker en brøkdel av energien til andre systemer.

Poseidon, grunnlagt av tidligere Mowi Canada West-ingeniør Matt Clarke og kona hans, Heather, leverer også et stålbursystem som kan konfigureres for åpne oppdrettsanlegg eller for lukkede eller semi-lukkedeanlegg.

Distribusjonspartnerskapet mellom Poseidon og Fjord Miljø vil tre i kraft umiddelbart, og begge selskapene vil være til stede på HAVExpo i Bergen neste måned.