Nina Stangeland åpnet presentasjonen av rapporten. Her på Lanternen i Bergen.
Nina Stangeland åpnet presentasjonen av rapporten. Her på Lanternen i Bergen.

NCE Seafood Innovation lanserer rapport om nye fôringredienser

NCE Seafood Innovation lanserte torsdag sin første rapport om nye fôringredienser for laksenæringen. - Vi må bruke alle ressurser vi har til det maksimale.

Publisert Sist oppdatert

Rapporten ble presentert på Lanternen i Bergen og ble åpnet av daglig leder i NCE Seafood Innovation Nina Stangeland.

- Fremtidige fôringredienser er en av de områdene våre over 120 partnere og medlemmer har pekt ut som er viktig at vi løser i fellesskap og som vi skal jobbe sammen om framover. For vi vet at i dag så er det kun 0,4 prosent av dagens fôringredienser så kommer fra det som defineres som fremtidige nye fôringredienser og ambisjonen i næringen er så mye større.

- Ambisjonene politisk på dette området er også veldig mye større. Når de sier at innen 2030 så skal 100 % av ingrediensene være bærekraftig i Norsk havbruk, og det skal jeg fortelle dere, det er et ganske stort gap i forhold til dagens situasjon og status, sier hun.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP