Webjørn Melle tok for seg raudåtas betydning for foring av oppdrettsfisk i fremtiden. Foto: Havforskningsinstituttet.

- Mat i havet til fem ganger så mye oppdrettsfisk

-Med et fornuftig høstingsregime kan vi høste nok raudåte og mesopelagisk fisk til å fôre fem ganger så mye oppdrettsfisk, sa Webjørn Melle på den felles pressefrokosten Nofima, Nifes og Havforskningsinstituttet arrangerte under fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havforskningsinstituttet melder at tema for Melles foredrag var «Nye marine ressurser – hvordan fôre fem fisk når det ikke er mat nok til to.»

- Raudåta er Norges viktigste marine art. Dersom vi skal øke fôrproduksjonen, er vi nødt til å høste lenger ned i næringskjeden. Disse organismene har mye fett og lite miljøgifter, sa Melle.

Fra Nifes deltok forsker Lene Secher Myrmel med foredraget ”Miljøgifter og fedme – Hvem er høna? Og hvor er egget?” Nofimas bidrag var “Slår kloa i norsk farvann – Fangst, forvaltning og marked for snøkrabbe” med forskningsleder Ragnhild Dragøy Whitaker.

Snøkrabbe, raudåte og mesopelagisk fisk var også tema senere på dagen da Havforskningsinstituttet arrangerte et miniseminar i samarbeid med Fiskeridirektoratet om nye arter. På dette seminaret lanserte Fiskeridirektoratet også sitt første forslag til reguleringsplan for raudåte.