Sjøsetting av fôrflåten. Foto: Oksfoto.no
Sjøsetting av fôrflåten. Foto: Oksfoto.no

Marina Solutions bygger fôrflåte til Hofseth Aqua

Marina Solutions skal i løpet av første kvartal 2021 levere fôrflåte til Hofseth Aqua sitt oppdrettsanlegg ved Urdaneset i Storfjorden. Flåten er 28 x 19 meter og har en lastekapasitet på 600 tonn fôr. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fôrflåten er produsert i betong, er kompakt og funksjonell, driftes av landstrøm og inneholder et moderne fôringsanlegg med åtte linjer, ensilasjeanlegg, veterinær- og kjemikalierom, to lugarer og gode oppholdsrom. Flåten leveres skreddersydd og nøkkelferdig, den er designet av Marina Solutions i nært samarbeid med kunde, og bygget i tørrdokk i Kyrksæterøra. 

- Vi gleder oss over denne kontrakten som er vår hittil største leveranse til oppdrettsnæringen, sier daglig leder i Marina Solutions, Torgeir Iversen.

Marina Solutions ble stiftet i 2010 og har siden levert et hundretalls flytende havneanlegg.

-I fjor ble satsningen mot oppdrett og havbruk innfelt i strategien vår og vi hyret dyktig og erfarent personell til gjennomføringen. Selskapet har nå 18 ansatte med tilholdssted i Ørsta, Sula og i Ålesund.

Lokale aktører

Daglig leder Torgeir Iversen ved sjøsetting av fôrflåte. Foto: Oksfoto.no
Daglig leder Torgeir Iversen ved sjøsetting av fôrflåte. Foto: Oksfoto.no

Hofseth Aqua er et datterselskap av Hofseth International med i underkant av 100 ansatte, hvor alle jobber lokalt på Sunnmøre.

- Vi er opptatt av å skape ringvirkninger til lokalsamfunnet og vi brenner for å bruke lokale aktører. Dette er hovedgrunnen til at valget falt på Marina Solutions, sier Svein Flølo, COO i Hofseth Aqua.

Han påpeker at det ble gjort en grundig helhetsvurdering i forkant av avtaleinngåelse, men produkt og pris har vært riktig. Marina Solutions er proaktive, løsningsorienterte og har vist seg å være gode samarbeidspartnere.